Що безпечно їсти на пляжi розповіли Черкащанам

Чимало людей любить довго відпочивати на пляжі, проте після плавання, ігор і загоряння хочеться їсти. Щоб не отруїтися потрібно знати і дотримуватися нескладних правил.

Про це повідомляє пресслужба ДУ "Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України".

Яку їжу краще взяти на пляж: - попередньо вимиті та висушені цілі фрукти (кавун, виноград, полуниця, диня, яблука, груші, персики, абрикоси, нектарин черешні та ін..) та овочі (огірки, помідори , солодкий перець, редис, листя салату, руколу тощо) - невеличкі бутерброди (проте без майонезу чи масла) - горіхи та сухофрукти: вони дуже поживні та не потребують охолодження. - крекери, злакові хлібці,попкорн, які потрібно покласти в окремі контейнери.

Не варто брати на пляж продукти, що швидко псуються: салати з майонезом, канапки з маслом, солодкі сирки, різноманітні кондитерську вироби, кисломолочні продукти, соки та компоти тощо.

Ці продукти можуть спричинити серйозний розлад роботи шлунку чи отруєння навіть при нетривалому перебуванні на сонці. Якщо ви все таки вирішили взяти ці продукти на пляж то хоча б покладіть їх у сумку-холодильник із пакетом льоду. Це дозволить довше їх зберігати.

https://zmi.ck.ua/oblast