Усі обізнані про те, що надмірне вживання спиртних напоїв шкодить здоров'ю, але це зовсім не означає, що ми повністю від них відмовляємося. Одним із найпопулярніших в Україні напоїв є пиво, а у весняно-літній період попит на нього зростає ще більше. У пиві багато інгредієнтів, але основним залишається алкоголь і саме він чинить найбільш негативний вплив на організм.
Дієтолог Кріс Мор розповів, що не має значення, з яким напоєм до людського організму потрапляє алкоголь - з пивом чи віскі. Таким чином, найменше шкодить пиво, що містить невеликий відсоток алкоголю. Згідно з дослідженнями Національного інституту зі зловживання алкоголем та алкоголізму, допустима доза пива - 12 унцій (приблизно 340 грамів) за вмісту алкоголю 5%. Тому під час купівлі пива обов'язково потрібно звертати увагу на вміст алкоголю, він цілком може виявитися вищим - 8% і навіть 18%. Це означає, що випивши ті самі 12 унцій, ви отримаєте подвійну чи навіть потрійну дозу алкоголю.
Кріс Мор зазначив, що останнім часом на ринку спиртних напоїв з'явилися види пива, які позиціонуються виробниками як "здорове". Воно містить деякі поживні речовини, антиоксиданти та електроліти. Дієтолог попереджає - не варто піддаватися дії реклами. Наявність у напої поживних речовин зовсім не означає, що потрібно пити більше пива - це далеко не найкращий вибір.
Загалом же, за словами Мора, не обов'язково зовсім відмовлятися від пива. Іноді можна собі дозволити кілька келихів низькокалорійного легкого пива - у них більше води і менше алкоголю. Тобто пити пиво можна - але тільки іноді, підсумував Мор.