Сир є одним з найпопулярніших продуктів, який обожнює велика кількість людей у різних куточках світу. Він багатий на білок, кальцій, вітаміни та незамінні амінокислоти, а ще цей продукт харчування є висококалорійною їжею і може містити в собі велику кількість натрію та жирів.
Дієтолог Лурдес Кастро Мортільяро з Нью-Йорка поділилась інформацію про те, який сорт сиру є найкориснішим для вживання, а який купувати не варто.
У чому користь сиру
За словами дієтолога, білок, що є в сирі, є гарним замінником білка, що міститься в м'ясі, оскільки він теж має тваринне походження і у ньому містяться усі незамінні амінокислоти, що є такими важливими для людського організму, але вони не можуть синтезуватись самостійно.
Фахівець розповіла, що сир можна цілком вважати повноцінним білком. Попри це варто зауважити, що у харчуванні дуже важливим є баланс. І саме баланс того, що ви споживаєте щоденно має визначати, скільки сиру ви їсте.
Який сир найкорисніший
Лурдес Кастро Мортільяро вважає, що найкориснішим сортом сиром є рікота. Назва сиру перекладається як "знову приготовлений", і тому дієтолог зауважила, що натуральна рікота виготовляється шляхом обробки сироватки, що залишилася в результаті коагуляції молока (наприклад, овечого), для виробництва певних сортів сиру (наприклад, пекоріно).
Рікота славиться тим, що має в собі велику концентрацію сироваткового протеїну, а він легко засвоюється організмом.