Ресторатор та кулінарний експерт Євген Клопотенко розповів на своєму сайті, як з легкістю відрізнити форель від сьомги.
За його словами, лосось - це загальна назва сімейства лососевих, а не конкретний вид риби. Це означає, що сьомга також належить до лососевих, як і кета та горбуша.
Експерт розʼяснив, що сьомгу від форелі можна відрізнити за смаком, кольором м'яса, та на вигляд. У форелі - голова округлої форми, а сьомга має гостру та витягнуту форму голови.
За кольором форель є світло-сіра з червоними смужками по боках, а сьомга має світле черевце та сріблясті боки, і є більшою за розміром.
Колір м'яса
Якщо риба є насиченого помаранчевого, або майже червоного кольору - то це морська форель, якщо ніжно-рожевого - сьомга.
Смак м'яса
Як зазначає Клопотенко, м'ясо сьомги має товсті білі прожилки, та частіше використовується для запікання в духовці чи на грилі. Смак має довершений, тому її достатньо посолити та скропити соком лимона перед приготуванням.
М'ясо форелі є більш дієтичним, тож до нього слід використовувати жирні соуси на основі вершкового масла, майонезу та сметани.