Усі знають, що сало асоціюється з українцями. І справді, ми можемо приготувати сало за різними рецептами. Але перед тим, як розпочати приготування улюбленого продукту, треба його правильно вибрати. От і розберемося у цьому зі Smachno.
Існує декілька критеріїв при виборі сала.
Колір
Білий колір продукту з легким рожевим відтінком вказує на те, що воно свіже та якісне. Якщо сало має жовтий чи сірий відтінок - то воно вже залежане та старе.
Шкірка
Якщо сало має товсту шкірку - краще його не купувати. Товщина шкірки вказує на вік поросяти. Чим вона товстіша - тим старша була тваринка і тим жорсткіше сало.
Ніжне сало повинно мати товщину шкірки від 3 до 5 мм. А найсмачніше воно буде у молодої свинки. Також шкірка має бути добре висмалена без щетинки.
Аромат
Сало не повинно мати жодного неприємного запаху, такого, який у народі називають “запах кнура”. Цього запаху позбутися неможливо.
Сало високої якості має солодкувато-молочний аромат. Потрібно доторкнутися до нього. Продукт ні в якому разі не має бути липким - а вологим і жирним.
Якщо на дотик сало жорстке та з прожилками, то воно старе. Свіжий продукт від контакту з пальцями та їхнього тепла обов'язково буде топитися.
Свіжість
Для того, щоб зрозуміти чи сало є свіжим, його потрібно проткнути сірником. Старе Сало проткнути важко, бо воно гумове. А якщо сірник входить легко - то сало свіже.
Щоб зрозуміти, що сало гарне та ніжне, треба провести по шматочку тильною стороною нігтя. Якщо воно жорстке, то знімається мало жиру, а якщо гарне та ніжне - то знімається багато жиру.