Желейні десерти найлегші у приготуванні, та їх зможуть приготувати ті, хто не вміє готувати. Щоб він був яскравішим, можна прикрасити його різними фруктами та ягодами, що також додадуть неперевершеного смаку. Це чудовий літній десерт, який вразить смаковими якостями.
Рецептом смачного десерту “Пташине молоко” поділилася кулінар Юлія в Instagram.
Інгредієнти для білого шару:
- сметана – 800 г;
- желатин – 15-20 г;
- цукор – за смаком;
- вода – 50 г.
Інгредієнти для коричневого шару:
- молоко – 800 мл;
- цукор – 150 г;
- какао – 40 г;
- желатин – 30 г’;
- вода – 70 г.
Спосіб приготування
Для прошарку зі сметани желатин потрібно залити водою і залишити до набухання. Сметану збити з цукром поки він не розчиниться і додати рідкий та охолоджений желатин.
Перемішати все до однорідної маси і розлити по формах. Поставити в холодильник на 15 хвилин.
Для коричневого прошарку треба залити водою желатин і залишити набухати. Цукор потрібно насипати у каструлю, також какао і перемішати поступово вливаючи молоко. Поставити на середній вогонь, помішуючи довести до розчинення цукру.
Желатин потрібно попередньо розігріти у мікрохвильовій печі або на паровій бані, додати і перемішати. Маса має повністю охолонути. Тоді слід її розлити по формах поверх білого желе і поставити в холодильник до застигання.