8 причин почати вживати чорний шоколад: які хвороби лікує цей смачний десерт

Якщо ви насолоджуєтесь смаком молочного або білого шоколаду, то варто почати вживати чорний шоколад, який допоможе уникнути розвитку різних захворювань.

Гіркий шоколад містить корисні речовини:

  • теобромін - він знижує тиск і додає енергії;
  • анандамід - покращує настрій та бадьорить;
  • фенілетиламін - стимулює функціонування організму та піднімає настрій.

Ці речовини, потрапляючи в організм людини, завдяки хімічній реакції змушують відчувати себе щасливішими. Рекомендується вживати гіркий шоколад тільки 70% чорний і 20-30 г в першій половині дня.

Корисні властивості гіркого шоколаду

У чорному шоколаді містяться поліфеноли, які зменшують вплив на організм різних радикалів і тим самим сповільнюють старіння організму.

Шоколад є джерелом речовин флавоноїдів, які стимулюють кровообіг головного мозку, знижують тиск і розширюють судини. Завдяки цьому зменшується прогресування атеросклерозу.

Як ми знаємо холестерин буває хороший та поганий. Поганий, осідаючи на стінках, утворює бляшки. Чорний гіркий шоколад зменшує рівень поганого холестерину і підвищує хороший.

Десерт збільшує чутливість до інсуліну і контролює рівень цукру в крові. Також він є чудовим джерелом магнію, який покращує пам'ять, калію, заліза і міді.

Чорний шоколад зменшує скупчення тромбоцитів, захищає зуби від карієсу, шкіру від УФ-променів, допомагає при кашлі та рекомендований для вживання вагітним.