Завдяки своїй користі та неймовірному смаку, черешня завжди користувалась неабиякою популярністю серед гурманів. Проте є категорії людей, які, задля власного блага, мусять утримуватись від споживання ягоди.
Причина цьому – певні проблеми зі здоров’ям. Про те, кому саме не можна черешню і чим може загрожувати надмірне споживання ягоди – у матеріалі далі.
Черешня – це унікальна ягода, яка не лише чудово смакує, але й приносить чимало користі людському організму: нормалізує сон, покращує роботу серця, органів травлення та мозку, позитивно впливає на стан шкіри. Та лише за відсутності протипоказань і дотримання рекомендованих доз.
Так, за один раз не можна їсти більше ніж 300 – 400 грамів смаколика, позаяк можна заробити собі здуття живота, газоутворення та діареї. Водночас добова норма для дорослих не має перевищувати 1 кілограм ягоди.
Частково обмежити доступ до черешні варто людям, які схильні до повноти або ж намагаються схуднути. Все через те, що у ягоді - підвищений вміст глюкози й фруктози.
Кому не можна черешню
Є категорії, яким краще забути про існування черешні. Йдеться про людей:
- з гострими та хронічними захворюваннями травного тракту;
- з виразкою чи гастритом з підвищеною кислотністю;
- з індивідуальною непереносимістю;
- з діабетом.
Обмежити вживання черешні варто і в раціоні дітей. Через незрілість ферментативної функції підшлункової залози у малечі можуть з’явитися висипання.