Готуємо корисну окрошку: рецепт, який під силу кожному

Завдяки відсутності ковбаси та картоплі перша страва може стати значно кориснішою.

Що ми робимо для приготування окрошки? Правильно, нарізаємо салат олів'є і заправляємо його квасом. У результаті – смачна, проте не дуже корисна страва з великим вмістом калорій. Проте, якщо прибрати з рецепту частину інгредієнтів і замінити їх кориснішими аналогами, смак не те що не постраждає, а навпаки - стане ще кращим.

Як приготувати корисну окрошку - що і чим замінити

Щоб скоротити кількість калорій:

  • Замість ковбаси або шинки візьміть варену індичку або телятину.
  • Замість квасу - сироватку, айран або нежирний кефір.
  • Замість картоплі - відварену селеру.
  • Побільше овочів та зелені, поменше солі.
  • Замість звичайної солі – морська.

Дієтична окрошка - рецепт на айрані

Інгредієнти:

  • корінь селери - 300 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • м'ясо відварене (індичка або телятина) - 400 г;
  • огірок - 3 шт.;
  • редис - 6 шт.;
  • зелена цибуля - за смаком;
  • петрушка - за смаком;
  • кріп - за смаком;
  • сіль - за смаком;
  • айран (сироватка, нежирний кефір) - 1 л.

Спосіб приготування:

Наріжте і відваріть селеру. Відваріть, почистіть і наріжте кубиками яйця. Огірки і редис наріжте тонкою соломкою, м'ясо - середніми кубиками, зелень подрібніть. Змішайте всі інгредієнти, посоліть і заправте айраном. Поставте окрошку в холодильник, щоб вона охолола.