На вулиці червень. Це ідеальний час, щоб смакувати соковитими ягодами полуниці. Хвостики від ягоди ми зазвичай викидаємо у смітник, та їх можна використати більш раціонально. Про це мало хто знає.
Все більше набуває популярності чай з полуничним хвостиками. Можливо це трохи дивно, але ті, хто вже спробував напій, стверджують, що він є неймовірним. Чай пахне полуницею та має приємну кислинку.
Як приготувати чай з хвостиків полуниці
Потрібно помити ягоди та відділити від них хвостики. Покласти їх в окрему ємність та ще раз добре промити водою. Розмістити їх на світлому місці для того, щоб вони добре підсохли на кілька днів.
Для того, щоб вони дали яскравіший колір чаю, перед сушінням їх потрібно трохи зім'яти та накрити вологою марлею. Далі їх слід розфасувати у мішечки з натуральної тканини або скляні банки.
Можна додавати одну чайну ложку засушених хвостиків у чайник при заварюванні чорного або зеленого чаю. Напій буде насиченим та отримає легку терпкість, особливий колір та виражену кислинку. При цьому буде приємний ягідний запах.
Полуничні хвостики колись використовували для приготування компотів, різноманітних десертів та пирогів.