Дайте вгадаємо: для сніданку ви часто обираєте вівсяну кашу, зварену на молоці чи воді, з додаванням горіхів та сухофруктів? Через низький вміст білка така страва не подарує вам потрібного рівня ситості, і вже через годину ви, швидше за все, захочете їсти.
Про те, як отримувати від ранкової вівсянки максимальну користь та поживність, розповів у Instagram дієтолог Олександр Максименко.
Чому важливо отримувати білок у кожному прийомі їжі
Занадто низький рівень білків зробить ваш сніданок недостатньо ситним і вже через годину у вас з’явиться бажання перекусити.
Один прийом їжі для жінок, за словами дієтолога, має містити не менше 20-25 г білка.
І хоча 75 г білка на добу – це все ще недостатньо, але вже краще, ніж 50 г, наприклад.
Додайте ще 10-15 г з перекусів і у вас вийде 85-90 г білка. Це мінімальна добова норма цього мікроелементу, якої дієтолог радить дотримуватися своїм клієнткам.
Як збільшити поживність ранкової вівсянки
Олександр радить зменшити порцію вівсянки та варити її на воді або молоці 1%. До готової вівсянки додавати протеїнову суміш, нежирний або натуральний йогурт.
Волоські горіхи замініть на арахіс та мигдаль – у них менше жиру та більше білка. Дотримуйтеся цих правил, щоб ваш сніданок досягнув білкової позначки у 20 грамів.
Також важливо розуміти, що якщо ви додасте у вівсянку більше горіхів та молока 2,5%, це автоматично зробить її жирнішою та калорійнішою.