Серед усіх сезонних ягід, якими щедро тішить нас літо, особливе місце посідає малина. Окрім неперевершеного смаку та аромату, ця ягода наділена ще й великим запасом корисних властивостей.
Вітамін С, калій та магній у складі малини зміцнюють імунітет, покращують колір обличчя, допомагають при проблемах зі шлунково-кишковим трактом, виводять з організму шлаки. Але, на жаль, не всім дозволена ця корисна та смачна ягода. Про тих, кому краще не додавати у свій раціон малину, розповімо у матеріалі нижче.
Для того, щоб уникнути проблем зі здоров'ям, не варто перевищувати 400-грамову денну норму малини. Проте є категорії людей, яким варто узагалі забути про існування цієї ягоди.
Кому краще утриматися від споживання малини
- Малину варто повністю виключити з раціону людям, які страждають на хвороби шлунково-кишкового тракту – гастрит та виразку.
- Проблеми з нирками теж можуть завадити вживати ягоди: сечогінна малина даватиме на нижх завелике навантаження.
- Не можна їсти малину при діареї, запорі, подагрі, бронхіальній астмі та при наявності поліпів у носі.
- Якщо ви маєте алергію на деякі ягоди, до прикладу, полуницю, то і з малиною вам варто бути обережними. Особливо це стосується жінок у 3 триместрі вагітності і в період терапії антикоагулянтами.
- Малина підвищує апетит, тому її також не варто вживати тим, хто намагається схуднути.