Як визначити, чи оброблена черешня хімікатами: про це дізнатися дуже легко

Черешню люблять дорослі і діти, та чекають цього сезону з нетерпінням. Ця ягода окрім того, що смачна, ще й дуже корисна, але тільки та, яка є свіжою та вирощеною без хімії.

Отже, на що потрібно звертати увагу при виборі черешні.

Яка черешня найсмачніша

Найкращий смак буде мати свіжа і натуральная ягода. Для правильного вибору, потрібно врахувати кілька моментів.

Ягода повинна блищати і не мати пошкоджень. Якщо є підгнилі ділянки, то така ягода зірвана давніше та не є свіжою. Також, якщо шкірка є тьмяною та м'якою, то черешня переспіла.

Свіжа черешня має приємний аромат. Запах бродіння чи гнилі вказує на те, що вона почала псуватися.

Чим зеленіший хвостик черешні, тим вона свіжіша, а якщо він засох - то черешня зірвана давно. Ягода без плодоніжки може набратися мікробів у місті відриву та зашкодти здоровʼю.

Біля плодоніжки на місці, де прикріплюється плодоніжка є улоговинка. Потрібно перевірити, чи немає там білого нальоту. Такий наліт означає, що черешня недавно була оброблена отрутохімікатами.

Якщо таку ягоду з'їсти, то може з'явитися неприємне пощипування в роті. А це означає, що вона оброблена, та нею можна отруїтися.

Черешня містить багато вітамінів, які підтримують імунітет. Крім цього, вона є низькокалорійною.