Черешню люблять дорослі і діти, та чекають цього сезону з нетерпінням. Ця ягода окрім того, що смачна, ще й дуже корисна, але тільки та, яка є свіжою та вирощеною без хімії.
Отже, на що потрібно звертати увагу при виборі черешні.
Яка черешня найсмачніша
Найкращий смак буде мати свіжа і натуральная ягода. Для правильного вибору, потрібно врахувати кілька моментів.
Ягода повинна блищати і не мати пошкоджень. Якщо є підгнилі ділянки, то така ягода зірвана давніше та не є свіжою. Також, якщо шкірка є тьмяною та м'якою, то черешня переспіла.
Свіжа черешня має приємний аромат. Запах бродіння чи гнилі вказує на те, що вона почала псуватися.
Чим зеленіший хвостик черешні, тим вона свіжіша, а якщо він засох - то черешня зірвана давно. Ягода без плодоніжки може набратися мікробів у місті відриву та зашкодти здоровʼю.
Біля плодоніжки на місці, де прикріплюється плодоніжка є улоговинка. Потрібно перевірити, чи немає там білого нальоту. Такий наліт означає, що черешня недавно була оброблена отрутохімікатами.
Якщо таку ягоду з'їсти, то може з'явитися неприємне пощипування в роті. А це означає, що вона оброблена, та нею можна отруїтися.
Черешня містить багато вітамінів, які підтримують імунітет. Крім цього, вона є низькокалорійною.