Фахівцями Держродспоживслужби не допущено до продажу майже 100 кілограмів риби після моніторингу ринків Уманщини. Причиною цього стали ознаки несвіжості.
Було здійснено перевірку 8 ринків на Уманщині з метою санітарної та епідеміологічної безпеки. Також проаналізували діяльність лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Уманської районної державної лабораторії Держпродспоживслужби.
Результати моніторингу показали, що рибу, яка виловлена в орендованих водоймах, продають місцеві реалізатори. Фахівці провели аналіз води у водоймах та риби на весняну веремію.
В Уманському районі з початку року було проведено 1521 ветеринарно-санітарну експертзу риби. На ринках Умані та Жашкова за органолептичними показниками було виявлено 14 порушень та недопущено до продажу 86 кілограмів риби.
Держпродспоживслужбою встановлено, що риба та рибопродукти із затоплених територій в заклади торгівлі, ресторанного господарства, МПП "Агропромресурси", гуманітарні склади не надходили.
За інформацією ГУ Держспоживслужби в Черкаській області