Гречка здавна входила до переліку найкорисніших продуктів. Проте, є певні проблеми зі здоров’ям, які споживання цієї крупи може тільки усугубити. Лікарі-дієтологи нагадали, чому більшості людей варто внести гречку до свого раціону і попередили, при яких станах з цією крупою варто бути обережнішими.
Важко уявити більше популярну крупу, ніж гречка. І це не дивно, адже вона доступна в ціні, легка в приготуванні й дуже корисна. Гречка містить багато корисного білку, необхідного для будівництва клітин, зокрема імунних. Крім цього, ця крупа відома тим, що допомагає перемогти анемію, піднявши рівень гемоглобіну у крові.
Та попри свою безкомпромісну користь, гречка, в деяких конкретних випадках, може і шкодити.
Кому гречка протипоказана
У людей з проблемами шлунково-кишкового тракту гречка може спричинити здуття живота та метеоризм. Тому в їхньому раціоні каша має фігурувати не частіше, ніж двічі на тиждень.