Омлет чи варені яйця: сімейна лікарка розповіла про найкорисніший спосіб приготування

У коментарі Фактам ICTV сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк, розповіла про найкорисніший спосіб приготування яєць.

Напевно, вже загальновідомо, що зварені круто яйця – чудове джерело білка, корисних жирів, вітамінів і мінералів. Крім того, такі яйця можна вважати безпечними завдяки термічній обробці, - пояснила лікарка.

Однак, таке приготування не є найкращим для здоровʼя. Готувати потрібно мішечок, або яйце-пашот. Вчені вважають, що такий спосіб дозволяє білку легше засвоюватись та більше зберігатись амінокислотам через зменшення впливу температури.

Друге місце займають сирі яйця та зварені вкруту. Омлет, приготований на сковорідці або в духовці під кришкою, посідає третє місце.

На останньому місці - яєчня, яку всі люблять. Вона найменш корисніша через підвищений розпад продуктів під впливом високої температури.