Щоб хліб був довше свіжим: де найкраще його зберігати у спеку

Хліб не зберігається довго, як і більшість виробів з тіста. Кілька днів достатньо, щоб він почав псуватися. У спекотні дні термін зберігання зменшується через дію вологого та сухого середовища.

Про те, де найкраще зберігати хліб у спеку, розповіла експерт з харчування Біргіт Брендель.

Хлібниця

Експертка не радить влітку зберігати хліб у хлібницях. Висока температура та вологість роблять хлібницю не придатним місцем для зберігання.

Холодильник

Багато хто влітку зберігають хліб у холодильнику. Справді, він там зберігається довше, але втрачає текстуру та смак. За низької температури волога піднімається на поверхню коржа. Це змінює вагу та смак виробу.

Пакети

Пластикові та паперові пакети не дозволяють циркулювати повітрю. Така циркуляція є потрібною для збільшення терміну придатності. Крім того, у них швидше зʼявляється цвіль через накопичення вологи, яка міститься у хлібі. Паперові пакети навпаки витягують вологу з хліба, тому він швидше засихає.

Де найкраще зберігати хліб

Біргіт Брендель розповіла про те, що у спеку найкраще зберігати хліб у керамічних контейнерах. Вони забезпечують обмін повітря та вологи, а це не дозволяє зʼявлятися плісняві.

Хліб варто поміщати у контейнер зрізаною стороною вниз. Це допомогає довше залишатися свіжим.