Черкащина вносить вагомий вклад у виробництво тваринницької продукції України: за обсягом виробництва м’яса займає 1 місце, молока – 8, яєць – 7. За 2014 рік всіма категоріями господарств вироблено 530 тис. т молока, що на 4% більше проти 2013 р., яєць – 854 млн. шт (на 15% більше). Виробництво м’яса залишилося на рівні 2013 р. і склало 434 тис.т.
Про це повідомляє «Нова Доба» з посиланням на управлінні статистики в Черкаській області.
Сільськогосподарськими підприємствами надоєно від однієї корови по 5949 кг молока, що відповідає 5 місцю серед регіонів; одержано по 299 яєць від курки-несучки – на 15шт. перевищує середній рівень по Україні.
Порівняно з 1 січня 2014 р.в усіх категоріях господарств зменшилось поголів’я великої рогатої худоби на 8 %, корів – на 4 %, свиней – на 10 %, овець та кіз – на 8 %, а чисельність птиці зросла на 7 відсотків.
Черкащина – на І місці в Україні з виробництва м’яса
18:27, 28 лютого 2015 р.
Аналітика