
Чи можливо побудувати бізнес на каві, аби в результаті заробити дохід у 21000 гривень?
Це, мабуть, одне з найпоширеніших питань сучасності, яке цікавить величезну кількість людей. Оскільки хай там як, а серед нас з вами знайдеться безліч бажаючих працювати виключно на себе, а не на якогось незрозумілого злого й несправедливого дядька. Не будемо таїти, часто мрії людини так і залишаються нездійсненими, оскільки її, по-перше, лякає невідомість, ну а, по-друге, вона просто не знає, чим саме дійсно прибутковим можна зайнятися.
Саме тому, якщо ви теж не проти відкрити свій власний кавовий бізнес, пропонуємо вам познайомитися з тим, як відкрити свою міні кав'ярню та в результаті отримувати на ній доволі непоганий прибуток.

З чого потрібно починати?
Перш за все необхідно визначити попит. Якщо ви зовсім не проти щоб аромат свіжозвареної кави раз по раз витав навколо вас цілими днями, починаючи з самого ранку й аж до самого вечора, відкриття кав'ярні буде прекрасним варіантом. У той же самий час, не поспішайте слухати людей, які твердять вам, що попит на каву є сезонним. Адже одна справа, коли людина в поспіху по дорозі на роботу випиває каву, а зовсім інша, коли їй хочеться посеред важкого робочого дня або після виснажливого шопінгу трохи відволіктися й сівши в зручне крісло або на м'який диванчик, насолодитися гаряче обожнюваним латте, капучино й т.д.
Які етапи слідують далі?

Наступний крок в досягненні заповітної мети – це звичайно ж реєстрація вас як приватного підприємця. Тільки після цього в місцях з великим потоком людей необхідно приглянути відмінне місце під вашу майбутню міні-кав'ярню. До слова, краще підшукувати його в якому-небудь хорошому приміщенні, оскільки пити каву прямо посеред жвавої вулиці, погодьтеся, вкрай незручно, ну і нарешті якщо це осінь або зима, холодно.
Для того, щоб представити увазі клієнтів комфортне місце, варто задуматися про оренду приміщення хоча б в 6 м². Таким чином тут буде не тільки для прилавка або барної стійки з усіма необхідними для сировини, витратних матеріалів, а також обладнання з інструментарієм місце, але й тим самим буде можливість розмістити тут кілька столиків зі стільцями.
Наступний етап – підбір меблів, інвентарю та необхідного обладнання
Найголовнішим для облаштування кав'ярні звичайно ж є наявність сучасної надійної техніки (професійна напівавтоматична кавоварка, холодильник для зберігання прохолодних напоїв, льоду й молока, аксесуари бариста).
Крім того, важливо також придбати барну стійку для вашої міні-кав'ярні, як мінімум один барний стілець для продавця та хоча б два для відвідувачів. Ну й звичайно якщо ви вирішили встановити столики, то слід придбати їх та звичайні стільці для відвідувачів. Вся решта меблів купується виходячи з власних уподобань.
Крім того, важливо подбати про придбання чашок, з яких відвідувачі будуть пити каву. Також треба купити серветки, спеціальні палички для розмішування та ложечки.
Одним з найголовніших моментів є придбання широкої лінійки якісної кави, що припаде до смаку абсолютно всім гостям закладу. Додатково варто подбати про те, щоб не забути придбати цукор, молоко й звичайно ж воду. Спеціально для зручності відвідувачів важливо в обов'язковому порядку розробити кавове меню (якщо є така необхідність, в нього можна додати окрему сторінку з десертами, а також напоями й продуктами, які не мають відношення до кави: мінералка, смачні фреші, морозиво, молочні коктейлі й таке інше).
Ну і нарешті таки для того, аби завойовувати довіру клієнтів, потрібно хоча б раз пройти курси бариста, під час яких вас навчать правильно поводитися з кавоваркою і посвятять в усі тонкощі мистецтва приготування ароматного напою.
Тому бажаємо вам успіхів в абсолютно всіх ваших починаннях!