Секретний інгредієнт шашлику: що потрібно знати під час приготування цієї страви
Незважаючи на всі труднощі воєнного часу, весняно-літній сезон настає, а разом із ним приходить і пора шашликів. Варіантів приготування цієї популярної страви існує безліч, і майже в кожного є свій фірмовий рецепт.
Особливості маринаду
Найпоширеніші інгредієнти, які використовують під час маринування м'яса, - цибуля, мінеральна вода і майонез. Мало хто знає, що для маринаду можна використовувати також свіжовичавлені соки. Вони надають м'ясу особливого пікантного смаку.
Будь-яке м'ясо під час маринування в соку стає набагато м'якшим, цьому сприяє присутність вітаміну С.
Як зробити м'ясо більш м'яким
Нанизуючи м'ясо на шампури, його шматочки зазвичай чергують із кільцями цибулі, солодкого перцю та інших овочів. Це правильний вибір - сік овочів, що виділяється під впливом жару, розм'якшує м'ясо. Але існує хитрість, про яку багато хто не знає - для того щоб зробити м'ясо м'якшим, можна використати ефект водяної бані.
Зробити таку баню просто - закип'ятити воду у великій каструлі, залишити її на невеликому вогні. М'ясо викласти в друшляк і помістити над каструлею.
Для надання м'якості м'ясу зазвичай вистачає 30-50 хвилин.