Пшоняна каша: 4 секрети для приготування ідеальної страви
Секрети приготування ідеальної пшоняної каші
Всі, хто полюбляють ласувати кашею з пшона, пшоняною кашею, знають: приготувати страву з ідеальною консистенцією та ступенем готовності, буває дуже непросто. Адже варто допуститися всього однієї помилки, як крупа, яка мала чудово доповнити ваше м'ясо і салат у якості гарніру, виходить сухою, в’язкою та зовсім нерозсипчастою.
У цьому матеріалі ми розкриємо 4 нехитрих секрети, які допоможуть вашій пшоняній каші завжди виглядати та смакувати неперевершено!
Наявність на крупі масел
Момент, який може зіпсувати вашу кашу і який треба обов’язково усунути. Зробити це можна шляхом попередньої обробки продукту дуже гарячою водою. Крупу потрібно насипати в каструлю та залити рідиною. Об’єм твердого компонента повинен дорівнювати об’єму рідкого. Як тільки вода почне кипіти, її слід злити. Після цього крупу треба промити чистою та холодною водою.
Використовувати потрібний об’єм води
Тепер приступаємо до варіння. Оброблену крупу потрібно знову відправити у каструлю. Цього разу води слід налити вдвічі більше. Тобто, на одну частину розсипчастого компоненту має бути виділено дві частини рідкого. Якщо води буде менше, то страва стане сухуватою. А от якщо переборщити з рідиною, то вийде клейка та неапетитна маса.
Вчасно використовувати кришку
На першому етапі приготування каші каструлю не слід прикривати кришкою. Зробити це можна лише після того, як половина об’єму води випарується – приблизно через 10 хвилин після того, як рідина завирувала. Вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Після того, як накрили каструлю кришкою, залиште кашу упарюватися приблизно на 20 хвилин, не відкриваючи кришку.
Додати важливий інгредієнт
Поліпшити смакові якості та консистенцію каші допоможе вершкове масло. Шматок цього продукту повинен опинитися в каструлі перед вимкненням вогню і накриттям посуду кришкою.