Рання полуниця вже на прилавках: як правильно вибирати ягоду
Існують декілька факторів при виборі полуниці. Слід пам'ятати, що ягода може давати алергію, тому потрібно вживати її обережно.
На українських прилавках вже красується полуниця. Але вона є ранньою, а тому не завжди безпечною.
Як вибрати полуницю, щоб не зашкодити здоров'ю
Ягода повинна бути яскравою - це означає що в ній багато вітаміну С. Також колір має бути однорідним, без ознак гниття. Темний колір ягоди теж корисний. Пігмент антоціан, який є темнішим, має протизапальну дію та бореться зі старінням організму. Якщо занадто яскравий колір, то купувати не рекомендується. Така полуниця може бути вирощена на штучних добривах.
Ягода повинна пахнути стійко і приємно, плодоніжка має бути зеленою - це ознака свіжості. Якщо на плодоніжці є біла смужка, то вона оброблена пестицидами.
Також можна визначити смак. Якщо між ягодою та листочками відстань - смак солодкий. А якщо листочки прилягають - то з кислинкою.
Полуниця - ягода, яку всі люблять. Вона є низькокалорійною та корисною. З'ївши п'ять штук на день, можна отримати денну норму вітаміну С. А також вона корисна фолієвою кислотою.
Не слід забувати, що ягода може викликати алергію та має вплив на зубну емаль. Одна або дві склянки на день - це безпечна порція полуниці.