Сіль до кави та чаю: у чому суть нестандартного лайхфаку
Більшості людей не смакує кава та чай без додавання цукру. Попри збільшену калорійність, прихильники гарячих напоїв не готові відмовитися від цієї некорисної звички.
Проте, чи можуть гурмани з упевненістю сказати, що солодкий складник тільки збагачує смак їхніх улюблених напоїв? Швидше за все, ні. Навпаки, складається враження, що солодкість перекриває всі смакові якості, роблячи навіть дорогі сорти чаю та кави “ніякими”.
Додавання солі до кави та чаю – навіщо це робити
Якщо ви прагнете покращити смакові якості будь-якого напою, для цього ідеально підійде сіль.
Сіль робить чай більш благородним та смачним, а також допомагає усунути неприємний відтінок гіркоти.
Стосовно кави - ситуація схожа. Сіль усуває всі недосконалості напою, такі як гіркота та кислинка. Однак все залежить від смакових переваг: багатьом ці характеристики у каві, навпаки, подобаються.