• Головна
  • Деякі овочі не можна їсти сирими: яку шкоду вони можуть завдати здоровʼю
11:00, 16 червня 2023 р.
Надійне джерело

Деякі овочі не можна їсти сирими: яку шкоду вони можуть завдати здоровʼю

Деякі овочі не можна їсти сирими: яку шкоду вони можуть завдати здоровʼю

Молоді та сезонні овочі добре смакують сирими. Та деякі з них потрібно термічно обробляти. Без запікання чи варіння вони можуть завдати серйозної шкоди здоровʼю.

Про це розповіли у виданні Przyslijprzepis.

Які овочі не можна їсти сирими

Всім добре відома картопля. Саме її не можна їсти сирою тому, що у ній міститься багато соланіну (небезпечний алкалоїд). При споживанні овоча в сирому вигляді ця речовина викликає біль у животі, проблеми зі шлунком та лихоманку.

Квасоля також потребує термічної обробки, оскільки вона є важкою для травлення. У ній містяться фітати, які перешкоджають засвоєнню заліза.

Наступним овочем, якого не можна їсти сирим, є баклажан. Він також має речовину соланін. Крім цього, баклажан має гіркий смак і є твердим.

Шпинат також краще їсти обробленим. Оксалати, які у ньому містяться, в сирому вигляді можуть спричинити дефіцит вітаміну D та кальцію в організмі.

Як правильно готувати овочі, щоб вони не втратили користі

У деяких овочах є речовини, які становлять небезпеку для здоровʼя. Вони розкладаються тільки під час термічної обробки. Тож, ні в якому разі їх не можна споживати сирими.

Найкраще готувати овочі на пару. Цей спосіб дозволяє зберігати в продуктах корисні речовини. Запікання теж є хорошим способом для приготування. Організм швидко перетравлює запечені овочі. Часто такий спосіб рекомендують у складі дієти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#овочі #сирими #їсти #не можна
Оголошення
live comments feed...