Смачний конкурс 2016
Торт «Шишки» Ідею цього торту придумала зо два місяця назад, коли натрапила в лісі на шишки. Торт має доволі багато складових, але він вартий того щоб його приготувати. Я спробую описати усі етапи в найдетальніших дрібницях, аби кожен зміг відтворити його в себе на кухні. Спочатку інгредієнти: Для бісквіту: - 6 яєць; - 1 стакан цукру; - 1 стакан муки; - 1 ч. л. крохмалю; - розпушувач (я замінила 1 ч.л соди гошеної оцтом); для шоколадного суфле: -200 мл вершків (33%); - цукрова пудра (за смаком); - 1 чорна шоколадка; - желатин 15 гр. для ванільного суфле: -300 мл вершків (33%); - цукрова пудра (за смаком); - 2 білі шоколадки; - желатин 20 гр. Для желейної прослойки: - желе ківі; - желатин 8гр. для глазурі: - какао; - цукор; вершки (можна замінити сметаною); - желатин (8 гр); для шишок: - 1 молочна шоколадка; - 2-3м ст. л вершків - мигдальна стружка. ЖЕЛЕ: Желе я обрала зі смаком ківі, а кажучи по правді, обирала по кольору, зелений гармонійно підходить до теми шишок, та й лісу в цілому. 1) 1 пачку магазинного желе, заливаємо вдвічі меншою кількість води, ніж зазначено в інструкції 2) та додаємо ще 1 ч.л желатину (8 гр) 3) доводимо до кипіння, та повного розчинення желатину. 4) заливаємо в форму, та ставимо на холод. БІСКВІТ: 1)Роз'ємну форму змащуємо маслом і ставим в холодильник. 2)Вмикаємо духовку. 3)Жовтки відокремлюєм від білків. 4)Білки збиваємо з 0,5 ст цукру, хвилин 8-10, аби ми спокійно могли перевернути ємність і білки не виливались. 5)Жовтки збиваємо з 0,5 ст цукру, на водяній бані, до розчинення цукру, та щоб маса трішки побіліла. 6) Просіюємо муку з крохмалем в жовтки збиті з цукром (частинами, не всю муку відразу) та вимішуємо, зверху вниз ложкою, додаємо соду або розпушувач. 7) По 3-4 ст. л. вводимо білки. 8) Виливаємо все в форму і випікаємо хвилин 35-40, орієнтуйтесь за своєю духовкою. Перші 20-25 хв, духовку не відчиняєм, бісквіт осяде. 9) Охолоджуємо, та розрізаємо на дві частини. ШИШКИ: 1) Мигдальну стружку підсмажуємо в духовці, до золотистого кольору. 2) В невеличку каструльку подрібнюємо 1 плитку шоколаду, та додаємо 2-3 ст л вершків. 3) Ставимо на маленький вогонь, постійно помішуємо до однорідності. 4) Ставимо на холод на 3-4 години. 5) Формуємо з шоколадної маси основу, і мигдальною стружкою створюємо самі шишки. ВАНІЛЬНИЙ МУС:: Готуєм в два етапи: І) етап: 150 мл вершків збити міксером з цукровою пудрою (хвилин 4-8), додати розтоплену 1 білу шоколадку та желатин, і ще раз збити. Потроху начинаємо формувати наш торт: Беремо роз’ємну форму, в якій випікали бісквіт, кладемо одну частину бісквіту на дно, заливаємо все ванільним мусом та ставимо в холодильник. В цей час робимо ще одну таку саму порцію цього ж мусу, це й буде ІІ-м етапом. Дістаємо з холодильника, викладаємо слой желе, і заливаємо все зверху мусом, накриваємо другою частиною бісквіта. Ставимо знову в холодильник. ШОКОЛАДНИЙ МУС:: 200 мл вершків збити міксером з цукровою пудрою (хвилин 4-8), додати розтоплену 1 чорну шоколадку та желатин, ще раз збити. Беремо роз’ємну форму (трішки більшу, ніж ту в якій пекли бісквіт), застеляємо харчовою плівкою, та виливаємо третину мусу. Продовжуємо формувати торт: Дістаємо наш торт з холодильника, і викладаємо в роз’ємну форму, на шоколадний мус, залишки мусу заливаємо по краях. Залишаємо в холодильнику на 3-4 години. ШОКОЛАДНА ГЛАЗУРЬ: Змішати 4-5 ст. л какао з цукром(за смаком) , додала 2-3 ст л вершків (можна замінити сметаною), на малесенькому вогні, завжди помішуючи довести до однорідності, та додати желатин (попередньо замочений вводі, та повністю розчинений на маленькому вогні)). Все, глазурь готова)) Дістаємо торт, поливаємо глазур’ю, викладаємо шишки, я ще й прикрасила гилячками живої смереки)) Вийшло доволі ефектно!:)) Так багато написано, дуже хотіла все детально описати, доречі коли будете поливати глазуррю сам торт варто покласти на решітку (хоча б, ту що з духовки) аби зайва глузурь стекла)) Смачного!
БільшеТорт «Шишки» Ідею цього торту придумала зо два місяця назад, коли натрапила в лісі на шишки. Торт має доволі багато складових, але він вартий того щоб його приготувати. Я спробую описати усі етапи в найдетальніших дрібницях, аби кожен зміг відтворити його в себе на кухні. Спочатку інгредієнти: Для бісквіту: - 6 яєць; - 1 стакан цукру; - 1 стакан муки; - 1 ч. л. крохмалю; - розпушувач (я замінила 1 ч.л соди гошеної оцтом); для шоколадного суфле: -200 мл вершків (33%); - цукрова пудра (за смаком); - 1 чорна шоколадка; - желатин 15 гр. для ванільного суфле: -300 мл вершків (33%); - цукрова пудра (за смаком); - 2 білі шоколадки; - желатин 20 гр. Для желейної прослойки: - желе ківі; - желатин 8гр. для глазурі: - какао; - цукор; вершки (можна замінити сметаною); - желатин (8 гр); для шишок: - 1 молочна шоколадка; - 2-3м ст. л вершків - мигдальна стружка. ЖЕЛЕ: Желе я обрала зі смаком ківі, а кажучи по правді, обирала по кольору, зелений гармонійно підходить до теми шишок, та й лісу в цілому. 1) 1 пачку магазинного желе, заливаємо вдвічі меншою кількість води, ніж зазначено в інструкції 2) та додаємо ще 1 ч.л желатину (8 гр) 3) доводимо до кипіння, та повного розчинення желатину. 4) заливаємо в форму, та ставимо на холод. БІСКВІТ: 1)Роз'ємну форму змащуємо маслом і ставим в холодильник. 2)Вмикаємо духовку. 3)Жовтки відокремлюєм від білків. 4)Білки збиваємо з 0,5 ст цукру, хвилин 8-10, аби ми спокійно могли перевернути ємність і білки не виливались. 5)Жовтки збиваємо з 0,5 ст цукру, на водяній бані, до розчинення цукру, та щоб маса трішки побіліла. 6) Просіюємо муку з крохмалем в жовтки збиті з цукром (частинами, не всю муку відразу) та вимішуємо, зверху вниз ложкою, додаємо соду або розпушувач. 7) По 3-4 ст. л. вводимо білки. 8) Виливаємо все в форму і випікаємо хвилин 35-40, орієнтуйтесь за своєю духовкою. Перші 20-25 хв, духовку не відчиняєм, бісквіт осяде. 9) Охолоджуємо, та розрізаємо на дві частини. ШИШКИ: 1) Мигдальну стружку підсмажуємо в духовці, до золотистого кольору. 2) В невеличку каструльку подрібнюємо 1 плитку шоколаду, та додаємо 2-3 ст л вершків. 3) Ставимо на маленький вогонь, постійно помішуємо до однорідності. 4) Ставимо на холод на 3-4 години. 5) Формуємо з шоколадної маси основу, і мигдальною стружкою створюємо самі шишки. ВАНІЛЬНИЙ МУС:: Готуєм в два етапи: І) етап: 150 мл вершків збити міксером з цукровою пудрою (хвилин 4-8), додати розтоплену 1 білу шоколадку та желатин, і ще раз збити. Потроху начинаємо формувати наш торт: Беремо роз’ємну форму, в якій випікали бісквіт, кладемо одну частину бісквіту на дно, заливаємо все ванільним мусом та ставимо в холодильник. В цей час робимо ще одну таку саму порцію цього ж мусу, це й буде ІІ-м етапом. Дістаємо з холодильника, викладаємо слой желе, і заливаємо все зверху мусом, накриваємо другою частиною бісквіта. Ставимо знову в холодильник. ШОКОЛАДНИЙ МУС:: 200 мл вершків збити міксером з цукровою пудрою (хвилин 4-8), додати розтоплену 1 чорну шоколадку та желатин, ще раз збити. Беремо роз’ємну форму (трішки більшу, ніж ту в якій пекли бісквіт), застеляємо харчовою плівкою, та виливаємо третину мусу. Продовжуємо формувати торт: Дістаємо наш торт з холодильника, і викладаємо в роз’ємну форму, на шоколадний мус, залишки мусу заливаємо по краях. Залишаємо в холодильнику на 3-4 години. ШОКОЛАДНА ГЛАЗУРЬ: Змішати 4-5 ст. л какао з цукром(за смаком) , додала 2-3 ст л вершків (можна замінити сметаною), на малесенькому вогні, завжди помішуючи довести до однорідності, та додати желатин (попередньо замочений вводі, та повністю розчинений на маленькому вогні)). Все, глазурь готова)) Дістаємо торт, поливаємо глазур’ю, викладаємо шишки, я ще й прикрасила гилячками живої смереки)) Вийшло доволі ефектно!:)) Так багато написано, дуже хотіла все детально описати, доречі коли будете поливати глазуррю сам торт варто покласти на решітку (хоча б, ту що з духовки) аби зайва глузурь стекла)) Смачного!
БільшеТорт «Шишки» Ідею цього торту придумала зо два місяця назад, коли натрапила в лісі на шишки. Торт має доволі багато складових, але він вартий того щоб його приготувати. Я спробую описати усі етапи в найдетальніших дрібницях, аби кожен зміг відтворити його в себе на кухні. Спочатку інгредієнти: Для бісквіту: - 6 яєць; - 1 стакан цукру; - 1 стакан муки; - 1 ч. л. крохмалю; - розпушувач (я замінила 1 ч.л соди гошеної оцтом); для шоколадного суфле: -200 мл вершків (33%); - цукрова пудра (за смаком); - 1 чорна шоколадка; - желатин 15 гр. для ванільного суфле: -300 мл вершків (33%); - цукрова пудра (за смаком); - 2 білі шоколадки; - желатин 20 гр. Для желейної прослойки: - желе ківі; - желатин 8гр. для глазурі: - какао; - цукор; вершки (можна замінити сметаною); - желатин (8 гр); для шишок: - 1 молочна шоколадка; - 2-3м ст. л вершків - мигдальна стружка. ЖЕЛЕ: Желе я обрала зі смаком ківі, а кажучи по правді, обирала по кольору, зелений гармонійно підходить до теми шишок, та й лісу в цілому. 1) 1 пачку магазинного желе, заливаємо вдвічі меншою кількість води, ніж зазначено в інструкції 2) та додаємо ще 1 ч.л желатину (8 гр) 3) доводимо до кипіння, та повного розчинення желатину. 4) заливаємо в форму, та ставимо на холод. БІСКВІТ: 1)Роз'ємну форму змащуємо маслом і ставим в холодильник. 2)Вмикаємо духовку. 3)Жовтки відокремлюєм від білків. 4)Білки збиваємо з 0,5 ст цукру, хвилин 8-10, аби ми спокійно могли перевернути ємність і білки не виливались. 5)Жовтки збиваємо з 0,5 ст цукру, на водяній бані, до розчинення цукру, та щоб маса трішки побіліла. 6) Просіюємо муку з крохмалем в жовтки збиті з цукром (частинами, не всю муку відразу) та вимішуємо, зверху вниз ложкою, додаємо соду або розпушувач. 7) По 3-4 ст. л. вводимо білки. 8) Виливаємо все в форму і випікаємо хвилин 35-40, орієнтуйтесь за своєю духовкою. Перші 20-25 хв, духовку не відчиняєм, бісквіт осяде. 9) Охолоджуємо, та розрізаємо на дві частини. ШИШКИ: 1) Мигдальну стружку підсмажуємо в духовці, до золотистого кольору. 2) В невеличку каструльку подрібнюємо 1 плитку шоколаду, та додаємо 2-3 ст л вершків. 3) Ставимо на маленький вогонь, постійно помішуємо до однорідності. 4) Ставимо на холод на 3-4 години. 5) Формуємо з шоколадної маси основу, і мигдальною стружкою створюємо самі шишки. ВАНІЛЬНИЙ МУС:: Готуєм в два етапи: І) етап: 150 мл вершків збити міксером з цукровою пудрою (хвилин 4-8), додати розтоплену 1 білу шоколадку та желатин, і ще раз збити. Потроху начинаємо формувати наш торт: Беремо роз’ємну форму, в якій випікали бісквіт, кладемо одну частину бісквіту на дно, заливаємо все ванільним мусом та ставимо в холодильник. В цей час робимо ще одну таку саму порцію цього ж мусу, це й буде ІІ-м етапом. Дістаємо з холодильника, викладаємо слой желе, і заливаємо все зверху мусом, накриваємо другою частиною бісквіта. Ставимо знову в холодильник. ШОКОЛАДНИЙ МУС:: 200 мл вершків збити міксером з цукровою пудрою (хвилин 4-8), додати розтоплену 1 чорну шоколадку та желатин, ще раз збити. Беремо роз’ємну форму (трішки більшу, ніж ту в якій пекли бісквіт), застеляємо харчовою плівкою, та виливаємо третину мусу. Продовжуємо формувати торт: Дістаємо наш торт з холодильника, і викладаємо в роз’ємну форму, на шоколадний мус, залишки мусу заливаємо по краях. Залишаємо в холодильнику на 3-4 години. ШОКОЛАДНА ГЛАЗУРЬ: Змішати 4-5 ст. л какао з цукром(за смаком) , додала 2-3 ст л вершків (можна замінити сметаною), на малесенькому вогні, завжди помішуючи довести до однорідності, та додати желатин (попередньо замочений вводі, та повністю розчинений на маленькому вогні)). Все, глазурь готова)) Дістаємо торт, поливаємо глазур’ю, викладаємо шишки, я ще й прикрасила гилячками живої смереки)) Вийшло доволі ефектно!:)) Так багато написано, дуже хотіла все детально описати, доречі коли будете поливати глазуррю сам торт варто покласти на решітку (хоча б, ту що з духовки) аби зайва глузурь стекла)) Смачного!
БільшеИнгредиенты: 1. Слоенное дрожжевое тесто 750 грамм 2. Фарш (говядина+свинина) 500 грамм 3. Помидоры в собст. соку 600 грамм 4. Моцарелла для пиццы 250 грамм 5. Белый лук 1 шт 6. Чеснок 4 зубчика 7. Оливковое масло 8. Смесь итальянских трав, соль, молотый перец по вкусу Рецепт: 1. Очищаем зубчики чеснока и белый лук. Лук мелко шинкуем, чеснок раздавливаем. 2. Обжариваем все в сковороде на оливковом масле до золотистого цвета. 3. Добавляем мясной фарш, обжариваем на сильном огне, разбивая вилкой комки, пока весь фарш не изменит цвет. 4. Добавляем итальянские травы, соль, перец, помидоры вместе с соком, доводим до кипения. Уменьшаем огонь до среднего и тушим, помешивая, 15 минут. Соус должен загустеть. Снимаем сковороду с огня и остужаем. Разогреваем духовку до 220 оС. 5. Натираем моцареллу на крупной терке. Застилаем противень бумагой для выпечки, смазываем маслом. Раскатываем тесто на тонкий пласт. Смазываем его по всей поверхности мясным соусом, посыпаем моцареллой и аккуратно сворачиваем лист рулетом. Закрепляем шов и кладем рулет швом вниз. 6. Разрезаем рулет острым тонким ножом на кружочки толщиной 2 см. Выкладываем кружочки плоской стороной на противень на расстоянии друг от друга. 7. Выпекаем мини-пиццы в разогретой духовке до румяной корочки и готовности теста, примерно 10 минут. Перед подачей каждую пиццу сбрызгиваем оливковым маслом и украшаем зеленью.
БільшеЭто было спонтанное решение, сделать его именно с такой начинкой. Но то запах, которым была усеяна моя кухня, дал знать, что я мыслила в правильном направлении, когда вытаскивала продукты из холодильника и измельчала их для начинки. Что мы имеем: 2 булочки для бургеров, 100 гр копченого сала с прорезью, 150 гр сыра сулугуни, пару стебельков зеленого лука, сливочное масло, майонез. Булочки режем вдоль и пополам, нижнюю часть булочки смазываем сливочным маслом, кладем сверху нарезанный сыр, щедро посыпаем измельченным луком, следующий слой это нарезанное на кубики копченое сало и в финале накрываем булочкой смазанной с внутренней стороны майонезом. В печь на 10 минут / 200С.
БільшеЭто было спонтанное решение, сделать его именно с такой начинкой. Но то запах, которым была усеяна моя кухня, дал знать, что я мыслила в правильном направлении, когда вытаскивала продукты из холодильника и измельчала их для начинки. Что мы имеем: 2 булочки для бургеров, 100 гр копченого сала с прорезью, 150 гр сыра сулугуни, пару стебельков зеленого лука, сливочное масло, майонез. Булочки режем вдоль и пополам, нижнюю часть булочки смазываем сливочным маслом, кладем сверху нарезанный сыр, щедро посыпаем измельченным луком, следующий слой это нарезанное на кубики копченое сало и в финале накрываем булочкой смазанной с внутренней стороны майонезом. В печь на 10 минут / 200С.
БільшеВстречая рассвет с друзьями в "Долине роз", пирог этот в самый раз пришёлся нам по вкусу. Состав: Для теста: * яйца 5 шт, * сахар - 2 неполных стакана (360 г), * сливочное масло - 100 грн, * сметана - 200 грн, * мука - 250 г, * сода - 1/3 чайной ложки, * разрыхлитель - 1 чайная ложка, * какао порошок - 2 столовых ложки без горки, Приготовление: Размягченное сливочное масло растереть с половиной сахара (180 г), в другую миску вбить яйца, добавить сахар (180 г.) и слегка взбить смесь венчиком или миксером. К масляной смеси влить яичную смесь и хорошо перемешать. В сметану положить соду и разрыхлитель. Хорошо перемешать. Сметану добавить к масляной смеси и перемешать. Ввести в смесь просеянную муку и еще раз хорошо перемешать. Тесто разделить на 2 равные части. В одну часть теста добавить какао, просеянное через мелкое сито и перемешать. Форму для выпечки смазать маслом и обсыпать мукой (я выстелаю форму пергаментом). В центр формы выложить 2 столовых ложки светлого теста. В центр светлого вылить 2 столовых ложки темного теста. Таким образом чередуя слои, выложить все тесто. Пирог выпекать 40 -- 60 минут в нагретой до 170-180 С духовке. Если пирог сильно зарумянился, но внутри не пропекся, прикройте вверх пирога фольгой и доведите до готовности. * По-желанию, пирог можно пропитать сметанным кремом. Для крема: 250 мл. жирной сметаны взбить с 0,5 стакана сахара. Разрезать остывший пирог на 2 части. Смазать корж кремом, накрыть вторым коржом. Приятного аппетита!
БільшеОКРОШКА! Или как ее называет мой муж, о`бэйба! Самое мое весеннее и долгожданное! Дайте две и в одну посуду! ИНГРЕДИЕНТЫ: * 2 крупных огурца, * 10 шт редиса, * 5 яйц, * 4 шт картошки, * куриная грудка (копченая) 1 шт, * пучок укропа и зеленого лука, * 3 ст. ложки горчицы, * соль, сахар, черный перец, * сметана, * 1 литр сыроватки . РЕЦЕПТ: предварительно отвариваем картофель и яйца, отделяем желтки от белков, измельчаем огурцы, редис, картофель, белки и куриную грудку. Отдельно мелко режем лук и укроп, кладем его в глубокую емкость, горчицу смешиваем с желтками и давим ступкой минуты 2, вместе с зеленью, зелень должна пустить сок. Добавляем сыроватку и все измельченные ранее ингредиенты. Соль, сахар, перец по вкусу. Отправляем в холодильник на 3 часа. При подаче на стол кладем сметану в тарелку. Вуаля, летний суп готов! Приятного аппетита!
БільшеІнгредієнти: Яйця-5 шт Цукор- 1 стакан Маргарин-200 грам Мука - 1 стакан Яйця збити з цукром Додати стоплений маргарин, добре перемішать. Насипати борошно. Перемішати. Тісто для трубочок повинно бути густе, як сметана. На змазану маслом вафельницю налити 2 столові ложки тіста і закрити кришку. Готовить приблизно 2-7 хвилин. Готовність можна перевіряти Коли вафля готова, зняти с вафельниці і швидко скрутити в трубочку, доки вона не охолола. Ось така краса вийшла. Після того, як ми приготували трубочки. Можна також начинить будь яким джемом, кремом, або чимось за бажанням.
БільшеПродукты: 6 яиц 6 стаканов муки 0,5 л молока 300 г маргарина 300 г изюма 2 стакана сахара 100 г дрожжей ванильный сахар 1. Молоко, дрожжи, 0,5 стакана сахара и 3 стакана муки смешать. Поставить на опару на 40 мин. - 1 час. 2. Желтки взбить с сахаром до состояния пышной побелевшей массы. Постепенно вмешать в тесто. 3. Маргарин растопить и постепенно вмешать. 4. Белки взбить в крутую пену и хорошо вмешать в тесто. 5. Добавить остальную муку, хорошо вымесить и оставить в тепле. 6. Когда тесто поднимется, добавить изюм, разложить по смазанным формам и выпекать паски при 150 С 1-1,5 часа.
БільшеІнгредієнти: Риба — 1 Штука (короп, товсто-лоб, щука і тд.) Лимонний сік — 2 Чайних ложки Соль — 1 Щіпка Перець — за смаком Прованскі трави — 1/2 Чайні ложки Зелень — 1 Пучок Рибу очистить, випотрошить. Спеції всі змішати і натерти ними рибу. Дати постояти 1 годину , для маринування. Потім рибу розміщуєм в рукав для запікання, і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 200 С, близько 40 хвилин. Потім рукав розрізуємо і залишаємо ще в духовці на 10-15 хвилин для підпікання. Все готово!!! Оформляємо на стіл вже за власною фантазією. Смачного!
БільшеОткрытый пирог -мука-350гр -молоко-200мл -масло растительное-2ст.л. -дрожжи-1ч.л. -соль-0,5ч.л. -сахар-1ч.л. -филе куринное -1шт. -грибы-300 гр. -лук -сливки -специи В теплом молоке растворить дрожжи и сахар,дать постоять 10 мин. Соль просеять с мукой, добавить жидкую смесь, в конце добавить масло. Месить 5 мин. до получения гладкого теста. Смазать маслом емкость для подъема, тесто скатать шаром и положить на 30 мин в емкость, в теплое место. Накрыть сверху. Пока тесто отдыхает сделаем начинку. Филе отварить в подсоленой воде. Грибы обжарить с луком. Филе порвать на волокна, добавить к грибам, посолить, поперчить и залить сливками. Охладить. Тесто раскатать, выложить начинку (начинка может быть разная). Украсить на свой вкус. Выпекать 40-45 мин.
Більше"А вот евреи так готовят балык" – название в ролике заинтриговало. Как заинтриговал и процесс, а точнее, его простота и доступность. Всего-то надо – куриную грудку, крупную соль и специи на свой вкус. Куриную филейку моем, избавляем от жира и пленок. Обсушиваем бумажным полотенцем. Берем крупную соль, ту, которую евреи называют кошерной. Я не знаю, до какой степени у меня была соль кошерная, но, купил я в магазине самую крупную. Соли на пару-тройку филеек надо нам грамм 300. Смешиваем соль с молотым черным перцем и травками (я взял смесь итальянских трав). Добавляем крепкое спиртное, я добавил 50 грамм чачи. Говорят, с коньяком будет интересней, но, признаюсь честно – не пробовал. Перемешиваем. Обваливаем каждый кусок курицы в этой смеси. В емкости, в которой будем солить курицу делаем подушку из нашей смеси. Выкладываем филе, и засыпаем сверху смесью. Ставим в холодильник на 12 часов. Через 12 часов достаем филе из обильно выделившейся влаги, обмываем с него всю соль и оставляем в чистой воде, лучше проточной на часок-второй. Этим мы убираем избыток солености. Затем все просто. Натираем филе специями, которые нравятся, я натер в виде эксперимента готовой смесью для курицы, смесью из восточных специй (зира тмин, корианд, мускатный орех, красный перец) и просто паприкой. Понятно, что каждую филейку я натирал отдельно, а не одну всеми этими специями. Заворачиваем каждый кусочек в марлю и отправляем на сутки в холодильник. Принципиально уже можно кушать. Но, лучше если эти кусочки, прямо в марле повисят несколько дней в прохладном вентилируемом помещении. Мясо дополнительно ферментируется, из него уйдет лишняя влага, структура станет плотной и пропитанной на всю глубину специями. Вкусно к пиву, на бутерброды, да и просто на завтрак. Приятного аппетита.
БільшеМало в кого з людей при згадці про домашню ковбасу, про її смак, аромат, та вид не починає текти слинка і буркотіти в животі від бажання її попоїсти. І це, я скажу, - правильна реакція організму. Бо оті ковбаси, що роблять на м'ясокомбінатах, не те що страшно і шкідливо їсти, а й розстрілювати за такі продукти треба їх виробників - зроблені з хто-зна чого, суцільна хімія, ароматизатори та барвники. Єдиний мінус домашньої ковбаси - це її ціна. Але то якщо купувати, а якщо зробити самому - то можна отримати кілька метрів ковбаси геть дешево. І не треба розказувати, що це складно - елементарно, Ватсон, як сказав би Шерлок Холмс. Ну що, готуємо?:) Для виробництва ковбаси нам насамперед треба мати насадку на м'ясорубку. Продається вона в магазині, або на базарі серед різних залізяк. Вартість близько 40 грн., але ж це довготривала інвестиція. Коли ми купили насадку, йдемо на базар. Або в Критий ринок, або на Фермерський. Там купуємо кіла два почеревини, чи фартуха як ще звуть цю частину свині. Купуємо там же серед м'яса 4 метри готових почищених кишок (вартість по 5 грн за метр = 20 грн.), купуємо голівку часнику, чорного перцю, лаврового листочка. І біжимо до дому готувати нашу ковбасу, а по дорозі відбиваємося сумкою від собак. Прийшли до дому, переодяглися, помили руки. Нарізаємо почеревину невеличкими шматочками, солимо - приблизно 1,5 столових ложок солі на два кілограми фаршу (не досолюйте його, бо як ковбаса спечеться - об'єм зменшиться і тоді буде нормальне на сіль), перчимо, додаємо перемеленого лаврового листа і зубчиків 5 роздавленого часнику. (Я ще додаю до фаршу зерен коріандру, гірчиці та з пів чайної ложки меленого мускатного горіху), Вливаємо десь грам 150 води і вимішуємо фарш, доки він не вбере воду. Начиняємо наші ковбаси. На насадку натягуємо кишку, до м'ясорубки вкидаємо фарш і крутимо ручку доки фарш не покажеться з насадки. Повітря вийшло - зав'язуємо цупкою ниткою кишку і повільно крутимо ручку.Треба фарш підкидати постійно, щоб не було пухирців повітря. Кишку наповнюємо десь на 85 відсотків, не занадто туго, щоб при випічці не лопнула ковбаса. Зав'язуємо інший край - ковбаса готова. Рекомендують їй кілька годин постояти, щоб рівномірно просоліла, але я печу відразу. :) Викладаю ковбасу в деко, змащене олією, накриваю фольгою - і на годину в духовку при 175-180 градусах. Тоді знімаю фольгу, зливаю воду що утворилася і вже печу до рум'яного кольору. Доки ковбаса остигає - берете в руки шумовку і відбиваєтеся від рідних. Коли остигла - всім смачного.:)
БільшеЦе не рецепт, а справжнє свято, для тих хто любить сир, до того ж готується дуже швидко й просто. При цьому смачно - неймовірно, відразу попереджую, одної порції буде замало, зїдається дуже швидко, особливо на свіжому повітрі, теплим, з келихом холодного білого вина. Тісто: - 1 яйце; - 250 гр творога; - 150 гр масла (кімнатної температури); - 250 гр муки; - 1 ч.л. соди (гашеної оцтом); - 1/2 ч.л цукру; - 1/2 ч.л солі; Начинка: - 150 гр моцарелли; Для посипки: - насіння кунжуту, та 1 яйце, щоб змастити; 1) Розігріти духовку до 190 градусів. 2) Творог змішати з маслом, додати яйце. 3) Муку змішати з цукром, сіллю, додати до маси, також додати соду і замісити тісто. Воно має вийти пластичним, й не дуже крутим. 4) Залишити тісто відпочити, хвилин 5, в цей час натерти моцареллу на бурякову тертку. 5) Тісто розділити на дві частини, одна трішки більша за іншу. Скатати кожну в шар. 6) На присипаному мукою столі розкатати кожен шар в круг, товщиною 5-8 мм. 7) Менший круг викласти, на застелений пергаментом протвінь, розприділити на всій площині натертий сир. 8) Накрити більшим кругом, та завернути края під низ. 9) Змастити яйцем, присипати кунжутом. 10) Випікати 20-30 хв, до золотистого кольору. Ву-а-ля, шикарний сирний пиріг готовий! Смачного!
БільшеРУЛЕТ З МАКОМ Коли я роблю рулети, пам'ять мене завжди повертає в минуле - в дитинство, тоді коли були живі батьки, дідусь з бабусею. Батьки працювали, так що мамі не дуже коли було щось виготовляти: зранку прокинься - навари на весь день їсти, попорайся біля скотини - і на роботу, весь день посапай буряки, а пізно ввечері приїдь з роботи, свій город посапай, знову попорайся біля скотини, навари вечерять, злови нас і накорми і втовчи спати. А бабуся та гуляла.. Подумаєш там, город, корова, свині, кури. то вона ще й умудрялася спекти в печі щось смачненьке. І часто вона, коли пекла хліб та пиріжки, то ще й пекла рулети з маком. Тільки їй треба було для цього зловити дідуся, який теж гуляв на сінокосі десь, чи заготовляв, гуляючи в лісі, дрова на зиму собі й батькам, а в проміжках бігав у колгосп робити колеса до возів. Бабуся звечора замочувала в макітрі мак, він там стояв всю ніч і розм'якав, а вранці дідусь між гуляннями сідав на топчан, затискав макітру між ногами і починав макогоном його розминати. Робота то була не з легких - сім потів зійде, доки розімнеш його до сметаноподібного стану, тоді додавався туди цукор, і ще мак треба було пом'яти, доки не переставав тріщати на зубах цукор - начинка для рулетів була готова. Тоді наставав мій улюблений момент у цьому дійстві - облизати макогін. А бабуся все казала - не облизуй, а то жінка лиса буде. Я починав боятися і переставав облизувати. У результаті - в жінки коси густі, а я лисий - бо вона не боялася облизувати макогона. :):) Це все лірика, а тепер перейдемо до рецепту: У мене макітри й макогона немає, а є "мрія". Не та пошла, що в Королевської, а висока й чиста. Чиста - тому що вимита, а висока - тому що високо лежить - це машинка для розтирання спецій "Мрія". Ось вона. Звечора я їй затискаю гайку за ручкою на всю - щоб розминала дрібніше мак і переминаю в ній півтора пакетика маку. Вага одного пакетика 125 грамів. А півтора - це буде.. Не додається шось.:) 187,5 грама:):) Але ви так точно не вимірюйте - на око.:) Тоді той мак висипаю в каструлю з кип'ятком і кип'ячу з хвилин 20. Мак любить, як і молоко - втекти з каструлі, так що каструля повинна бути велика і наповнена на половину. Весь час помішуйте, щоб мак не пригорів. Дехто радить варити в молоці - різниці я не помітив, а молока жаль. Після того як мак поварився, проціджую його через сито для борошна, ставлю його в тому ситі над якоюсь каструлею, зверху притискаю мілкою тарілкою, догори ногами, а на тарілку ставлю трилітрову банку з водою, щоб з нього видушилося побільше води. Вранці висипаю його в глибоку тарілку і додаю з 200- грамову склянку цукру. Ретельно вимішую, аж доки мак не пустить сік - не стане вологим. У хлібопічці готую тісто: Змащую чашу олією, в каструльці підігріваю 250 грамів молока, щоб було тепленьке - десь 36 градусів. І виливаю те молоко до чаші. Додаю одне яйце, 4 мірних столових ложки олії, 1 мірну чайну ложку солі, 5-6 столових мірних ложок цукру. Просіюю чотири мірних стакани борошна і засипаю його до решти інгредієнтів, додаю 1,5 мірних чайних ложок сухих дріжджів. Коли тісто виміситься і підійде до того стану що матиме ось-ось пектись, вимикаю хлібопічку, дістаю тісто, ділю його на дві частини - на 2 рулети. Кожну частину гарненько розкачую і викладаю на неї половину мого маку. Формую рулети. Деко застиляю пергаментом для випічки і на нього кладу рулети, змащую їх розколоченим яйцем, посипаю кунжутом. даю постояти і підійти з півгодини і відправляю до розігрітої до 180 градусів духовки. Дивлюся, щоб рулети гарно підрум'янилися. Печуться в мене приблизно 45–50 хвилин. Готово. Залишилося зачекати, доки вони охолонуть, порізати на частини, налити молока і всім дружно ними насолоджуватися.:) Смачного.
БільшеТворог 200 гр Яйцо куриное 3 шт Сахар 200 гр Мука 230 гр Масло сливочное 150 гр Разрыхлитель 2 ч.л. Яблоки 3-4 шт Сахарная пудра Взбить яйца с сахаром, добавить творог и перемешать. Добавить размягченное сливочное масло и перемешать. Смешать муку с разрыхлителем и постепенно добавлять, помешивая. Тесто получится густоватым. Яблоки почистить и нарезать дольками. Форму для выпечки 24 см смазать маслом, выложить тесто а сверху плотно уложить дольки яблок округлой стороной вверх. Выпекать в духовке при 180° 45-50 минут. Потом выключить, и не открывая, оставить пирог в духовке на 10 минут. Готовый пирог вытянуть из формы и посыпать сахарной пудрой. Приятного аппетита:)
БільшеИНГРЕДИЕНТЫ (6-8 порций) Яйца — 6 шт. Сахар — 1 ст. Мука — 1 ст. Разрыхлитель — 1 ч. л. Сливочное масло (для смазывания формы) — 50 г Крахмал — 1 ч. л. Крем: Сметана — 400 г Сахар — по вкусу Для украшения - клубника и сгущенка СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ Смазываем форму для выпечки. Разогреваем духовку до 180 градусов. Яйца разделяем на желтки и белки. Белки ставим в холодильник. Желтки взбиваем с 0,5 ст. сахара (на водяной бане) до состояния белой массы. Муку, разрыхлитель, крахмал — просеиваем в одну емкость. Белки взбиваем в крепкую пену, добавляя в процессе 0,5 ст. сахара. К желткам постепенно добавляем мучную смесь и частями взбитые белки. Бисквитное тесто тщательно и аккуратно перемешиваем. Выливаем готовое тесто в форму и выпекаем при температуре 180 градусов примерно 20-25 минут. Вынимаем из формы, даем остыть. Что бы коржи хорошо пропитались нужно их пропитать сиропом сладким и только потом перемазывать кремом, дно тарелки тоже нужно смазать смешанным кремом тогда торт будет ещё вкуснее ) Для приготовления крема: берём миску высыпаем сметану и добавляем сахар, все перемешиваем до однородного состояния. Украшаем бисквит сгущёнкой и клубникой )
БільшеВот и почти пришел сезон кабачков. И в самом начале сезона попался рецепт маринованных кабачков. И ничего сложного, а тем не менее, чуть необычно, и очень вкусно. Прежде всего нам необходимы кабачки. Молоденькие, не толстые. В количестве 3 штуки. Еще понядобятся: столовая ложка меда, столовая ложка натертого хрена, столовая ложка зерен горчицы, половинка столовой ложки черного перца — горошка и соли, луковичка сладкого лука, зубчик чеснока.. Еще надо уксус и оливковое масло. Можно взять самый простой, а можно яблочный или винный. Чем вкуснее уксус, тем в результате вкуснее получатся кабачки. Его нам надо сто грамм. Оливковое масло, первого отжима, – четыре-пять ложечек. Чуть не забыл, если Вы любите укроп, возьмите его обязательно (вообще не понимаю, кто может не любить, разве, что буряты). Кабачки режем кружочками, толщиной три-четыре миллиметра. Лук – тонкими полукольцами. Смешиваем. На сухой сковороде греем горошинки перца. Не пережигаем. Когда перец расправит свои складочки и станет кругленький и совсем не морщинистый, отправляем его в ступку вместе с солью. Растираем. Нюхаем. Удивляемся, тому, какой приятный и совершенно не перечный запах. Посыпаем кабачки и лук. Перемешиваем. В пиалке смешиваем оливковое масло, уксус, мед, хрен и порубленный чеснок. Легонько взбиваем-перемешиваем. Заливаем кабачки. Перемешиваем, так, чтобы каждая долька оказалась в маринаде. На сковороде прогреваем зерна горчицы. Режем укроп. Засыпаем кабачки и опять таки перемешиваем. Оставляем минут на 40, а лучше на ночь в прохладном месте, например в холодильнике. Пока кабачки маринуются, их необходимо несколько раз перемешать. Пробуйте. Удивляйтесь. Помните, что горчица, мед, хрен, чеснок это приятные ингредиенты, точное количество которых зависит только от Ваших вкусовых предпочтений. Приятного аппетита.
БільшеВороне где-то бог послал кусочек сыру… (с) Крылов Вот такое незамысловатое начало в этой публикации. В отличие от вороны, я решил общественность сыром не дразнить и поменьше каркать и тихонечко взять и приготовить что-то вкусненькое. И накануне, как специально на глаза попался рецепт, который захотелось повторить. Сыр назывался Камамбер, а для его приготовления понадобилось – пол стакана четвертушек грецкого ореха, три столовые ложки меда, три чайные ложки воды, пара веточек розмарина и собственно два стодвадцатиграмовых «кружечка» Камамбера. Ну и несоленые крекеры-печенье такое. Ставим прогреваться духовку на 150 градусов. Мед и воду наливаем в кастрюльку, и ставим прогреваться на маленький огонь. Туда же веточку розмарина. Прогреваем, на гране кипения 5 минут. За это время розмарин отдаст свой аромат меду. Орешки перебираем, чтобы случайно не оказалось деревянной шелухи после чистки. Достаем розмарин, высыпаем орешки в мед и прогреваем еще пять минут. У сыра срезаем одну сторону так, чтобы получилось небольшое углубление. Отрываем по кусочку пергамента под каждый кружок (язык не поворачивается назвать голову) сыра. Пергамент на противень, сыр на пергамент. В углубление насыпаем орехи и поливаем медом. Помещаем в духовку. Держим минут 10-15. Надо обязательно наблюдать, что бы сыр совсем уж не потек и не расползся, но стал очень и очень мягкий. Вынимаем и вместе с пергаментом раскладываем по тарелкам. Украшаем розмарином, выкладываем крекеры – ими и можно попробовать кушать расплавленный сыр. Вот и все. Блюдо очень сытное. Одного сыра весом в 120 грамм с орехами и медом вполне хватит для плотного завтрака. Приятного аппетита.
БільшеБерем булочки круглые, срезаем верхушку, вынимаем мякоть (отложить в сторону нам больше оно не пригодится), на крупной терке трем голландский сыр, добавляем мелко нарезанную зелень и перемешиваем, посыпаем сыром дно булочки, после порезанную сосиску, помидор, каждый слой пересыпать сыром и сверху разбиваем 1 яйцо и в духовку 180" на 10-15 мин. смотреть по готовности яичка. После готовности посыпать зеленью или остатками сыра). P.S.Начинка может быть любая, но сыр это главный ингредиент! Приятного аппетита!
БільшеІнгредієнти: індиче (можна і куряче) філе 600 г шампіньйони свіжі 300 г сир 150 г вершки 10% 500 мл олія оливкова або соняшникова сіль спеції за смаком ✔ Приготування: 1. Гриби ретельно миємо. Нарізаємо їх невеликими скибочками. 2. Філе миємо, нарізаємо невеликими кубиками. 3. Сир натираємо на крупній тертці. 4. У сковорідці розігріваємо трохи олії. На сильному вогні обсмажуємо гриби до рум`яної скоринки, але не солимо. Після обжарювання викладаємо їх на тарілку і поки відставляємо. 5. У тій же сковороді, де смажили гриби, знову розігріваємо трохи олії і викладаємо нарізане філе, теж не солимо. Обсмажуємо на сильному вогні хвилин 5-7. 6. Додаємо до філе смажені гриби, тепер це все солимо і добре перемішуємо. 7. Наливаємо вершки, знову перемішуємо і зменшуємо вогонь до середнього. Додаємо спеції за смаком і доводимо соус до кипіння. 8. Коли соус закипів, викладаємо у сковороду тертий сир, знову ретельно все перемішуємо. Сир розплавиться і соус стане однорідним. Ніжна індичка з грибами у вершково-сирному соусі готова, подавайте її до столу гарячою з будь-яким гарніром на ваш смак.
БільшеІнгредієнти: індиче (можна і куряче) філе 600 г шампіньйони свіжі 300 г сир 150 г вершки 10% 500 мл олія оливкова або соняшникова сіль спеції за смаком ✔ Приготування: 1. Гриби ретельно миємо. Нарізаємо їх невеликими скибочками. 2. Філе миємо, нарізаємо невеликими кубиками. 3. Сир натираємо на крупній тертці. 4. У сковорідці розігріваємо трохи олії. На сильному вогні обсмажуємо гриби до рум`яної скоринки, але не солимо. Після обжарювання викладаємо їх на тарілку і поки відставляємо. 5. У тій же сковороді, де смажили гриби, знову розігріваємо трохи олії і викладаємо нарізане філе, теж не солимо. Обсмажуємо на сильному вогні хвилин 5-7. 6. Додаємо до філе смажені гриби, тепер це все солимо і добре перемішуємо. 7. Наливаємо вершки, знову перемішуємо і зменшуємо вогонь до середнього. Додаємо спеції за смаком і доводимо соус до кипіння. 8. Коли соус закипів, викладаємо у сковороду тертий сир, знову ретельно все перемішуємо. Сир розплавиться і соус стане однорідним. Ніжна індичка з грибами у вершково-сирному соусі готова, подавайте її до столу гарячою з будь-яким гарніром на ваш смак.
БільшеДиетические котлетки из нута. Как говорят, визитка Израиля. На самом деле блюдо арабское, прижившееся в Израиле до такой степени, что считается национальным. Рецептов его готовки, как у украинского борща. Попадался фалафель практически без специй и трав, и зелёный до такой степени, что казалось, что и горох в него забыли положить. Второй ньюанс это до какой степени надо перемолоть нут. Кто-то считает, что помол должен быть достаточно грубый, кто-то, что консистенция должна быть нежной и пастообразной. Мне ближе компромисс — нежно и с кусочками гороха, подчеркивая фактурой, то из чего фалафель приготовлен. Итак, готовлю считающийся классическим рецепт. Для этого беру 400 грамм гороха-нут. С вечера заливаю его водой и оставляю набухать на ночь. Две луковицы среднего размера, семь зубчиков чеснока. Из специй — по пол чайной ложки белого и черного перца. По чайной ложке зиры(кумина) и кореандра ну и специи, которые Вам нравятся (я взял мускатный орех). Чайная ложка крупной соли. Пучок кинзы и петрушки. Кинзу можно использовать полностью всю, кроме корешков, у неё стебельки нежные, а вот у петрушки только листья. Перемалываем на мясорубку с самой маленькой сеточкой набухший нут. В блендер помещаем почищенные и измельчённые — лук, чеснок, зелень. Добавляем пару-тройку столовых ложек перемеленого нута. Измельчаем до относительной однородности. Если хотите, можно ещё добавить нут и перемолоть его, для пущей нежности. Специи перетираем в ступке. Все ссыпаем вместе и хорошо перемешиваем. Лепим фалафельки. Для этого, берём немного получившейся массы в руку и перемешивая уплотняем её. Должен получиться шарик, размером чуть меньше грецкого ореха. Чуть приплющиваем его между ладонями. Кладем фалафельку на разделочную доску и лепим следующую. И так, пока не переработали всю массу. У меня получилось 42 фалафельки. Если масса получилась не липкая, и не держится кучи, то можно добавить пару столовых ложек муки. Ставим на средний огонь кастрюльку с растительным маслом. Это у нас будет фри. :) Масло достаточно прогрелось и мы опускаем в него несколько котлеток. Следим. Когда котлетки станут светло коричневого цвета выкладываем их на бумажное полотенце. При жарке надо соблюдать разумность. Если масло будет очень горячим, то котлетки внутри не успеют приготовиться, а если не достаточно горячим, то впитают много этого самого масла. Вот собственно и все. Как кушать? Можно просто на тарелочке с салатиком и соусом, а можно «по правильному» положив в смазанную тахиной или майонезом, и начиненную салатом питу. И так и так вкусно. Приятного аппетита. Я думаю, что это нехитрое блюдо не может не понравится. Приятного аппетита.
БільшеІнгредієнти: Для тіста: 5 яєць, 1 стакан цукру, 1 стакан кефіру, 1 стакан борошна, 100 гр. какао, 1 чайная ложка соди (можна розпушувач для тіста). Для начинки: 1 стакан цукру, 1 кг. сметани (бажано не менше 21% жирності), 30 гр. желатину, 0,5 стакана кондитерського маку 2 банани, 2 апельсини, 2 ківі (фрукти можуть бути будь-які, за бажанням). Желатин заливаємо 2 стаканами холодної, кип’яченої води, добре розмішуємо і залишаємо. Духовку розігріваємо до 180 С. В окремому посуді змішуємо яйця з цукром (можна виделкою, якщо міксером, то сильно збивати не варто), додаємо соду. В іншому посуді змішуємо борошно і какао. Суміш борошна та какао додаємо в яєчну суміш і збиваємо до однорідної маси, додаємо кефір і ще раз все вимішуємо. Форму для випікання змащуємо маслом та викладаємо половину тіста. Ставимо в пічку на 20 – 30 хвилин (залежить від духовки). Готовність коржа перевіряємо за допомогою зубочистки. Таким же способом випікаємо ще один корж. Один из коржів (той, що вийшов вищим), розрізаємо навпіл. Сметану збиваємо з цукром. Фрукти нарізаємо на шматочки середніх розмірів. Корж, який залишився цілим теж нарізаємо на шматочки. Желатин нагріваємо до повного розчинення (не кип’ятимо) і охолоджуємо. Желатин проціджуємо через ситечко і додаємо до сметани, все змішуємо. Тепер додаємо до сметани фрукти, шматочки бисквіту, мак (сухий) і все гарненько розмішуємо. Беремо роз’ємну форму, на дно кладемо нижню половинку розрізаного бисквіту, зверху заливаємо начинкою. Верхню половинку бисквіту нарізаємо у формі ромашки (вирізаємо серединку та пелюстки). Викладаємо нашу ромашку на начинку (одну пелюстку я залишила, щоб була відстань між пелюстками). Тортик залишаємо в холодильнику мінімум на 3 – 4 години. Готовий торт дістаємо з форми. Пелюстки можна прикрасити шоколадом, цукровою пудрою чи какао. Не пошкодуйте свого часу і приготуйте такий тортик - це НАДЗВИЧАЙНО смачно!!!
БільшеХачапури по-аджарски Ингредиенты: Яйца – 3 шт. Сыр Сулугуни – 600 г Сливочное масло – 30 г. Способ приготовления: Натрите сыр. Раскатайте тесто в пласт. Сыр выложите на тесто, оставляя центр пустым. С противоположных сторон закрутите тесто в трубочки, чтобы сформировать бортики. Затем защипните трубочки по краям и раздвиньте середину, чтобы сформировался челнок. Внутрь челнока выложите сыр. Бортики смажьте желтком. Поставьте в духовку на 10 минут при 180 градусах. В готовый челнок выложите желток и кусочек сливочного масла.
БільшеГоловна умова приготування зефіру самостійно в домашніх умовах - це повне виключення желатину, використовуються тільки яблука і агар-агар. Інгредієнти: яєчний білок - 1 шт.; цукор ванільний - 1 пакетик; цукор - 250 г та 475 г (для сиропу); яблука - 3-4 шт.; вода - 160 г; агар-агар - 4 ч. ложечки (8 м); цукрова пудра (для присипки). Приготування: Головний інгредієнт - агар-агар, заливаємо водою (160 мл) і залишаємо на час. Яблучка миємо та очищаємо від шкірки, розрізаємо на половинки, запікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці, поки вони не стануть м'якими. Запечені яблука подрібнюємо за допомогою блендера або міксера (протираємо через дрібне сито) і відкладаємо рівно 250 г яблучного пюре. Насипаємо до пюре цукровий пісок (250 г), вводимо ванільний цукор, залишаємо на час, поки повністю не охолоне. В остигле пюре вводимо половину білка. Все разом збиваємо, поки маса не побіліє (приблизно хвилина). Вводимо білок, що залишився, все знову збиваємо, має утворитися стійка маса. Ставимо на плиту залитий водою агар, доводимо до кипіння - він повинен повністю розбухнути, по консистенції нагадуючи клей. Висипаємо цукор (475 г) в каструльку, варимо сироп приблизно 5 хвилин на середньому вогні. Щоб перевірити готовність, беремо ложку і занурюємо її в масу, якщо починає тягнутися тоненькими павутинками, значить, сироп готовий. Залишаємо на час сироп, щоб трохи охолов, потім вливаємо в готову яблучну піну, постійно помішуючи. Якщо використовується міксер, збивати необхідно на невеликій швидкості. Масу для майбутнього зефіру збиваємо ще пару хвилин, поступово стає видно, як застигає агар. Беремо кондитерський мішок, наповнюємо його отриманою сумішшю. Деко застеляємо пергаментом, видавлюємо зефірки. Залишаємо зефір приблизно на 12-24 години при кімнатній температурі. Потім присипаємо невеликою кількістю цукрової пудри, склеюємо між собою половинки. В результаті вийде неймовірно смачний домашній зефір.
БільшеПраздничный кекс. Добрый день! Хочу поделиться рецептом очень вкусного и красивого праздничного кекса. По вкусу он ничем не хуже покупного и может заменить любой торт. Из продуктов необходимо взять: 250 граммов муки, 250 граммов сливочного масла комнатной температуры, 100 граммов сахара, ванилин, 85 грамм сгущёнки, одну треть чайной ложки гашёной соды, 2 яйца, 1 столовую ложку алкоголя (виски, ром), изюм или курагу. 1. Мягкое масло растереть с сахаром, добавить сгущёнку, яйца, ванилин, соду и всё тщательно перемешать. 2. Добавить муку и алкоголь. 3. Распарить сухофрукты. Можно взять и изюм и курагу, можно что-то одно. 4. Порезать курагу на кусочки и добавить в тесто. Тесто получается не крутое, мягкой консистенции. 5. Выложить ложкой в смазанную и посыпанную сухариками форму. 6. Выпекать при температуре 180 градусов один час. Проверить зубочисткой готовность. 7. Сверху кекс можно украсить глазурью. Кекс получается нежным и вкусным.
БільшеПраздничный кекс. Добрый день! Хочу поделиться рецептом очень вкусного и красивого праздничного кекса. По вкусу он ничем не хуже покупного и может заменить любой торт. Из продуктов необходимо взять: 250 граммов муки, 250 граммов сливочного масла комнатной температуры, 100 граммов сахара, ванилин, 85 грамм сгущёнки, одну треть чайной ложки гашёной соды, 2 яйца, 1 столовую ложку алкоголя (виски, ром), изюм или курагу. 1. Мягкое масло растереть с сахаром, добавить сгущёнку, яйца, ванилин, соду и всё тщательно перемешать. 2. Добавить муку и алкоголь. 3. Распарить сухофрукты. Можно взять и изюм и курагу, можно что-то одно. 4. Порезать курагу на кусочки и добавить в тесто. Тесто получается не крутое, мягкой консистенции. 5. Выложить ложкой в смазанную и посыпанную сухариками форму. 6. Выпекать при температуре 180 градусов один час. Проверить зубочисткой готовность. 7. Сверху кекс можно украсить глазурью. Кекс получается нежным и вкусным.
БільшеПраздничный кекс. Добрый день! Хочу поделиться рецептом очень вкусного и красивого праздничного кекса. По вкусу он ничем не хуже покупного и может заменить любой торт. Из продуктов необходимо взять: 250 граммов муки, 250 граммов сливочного масла комнатной температуры, 100 граммов сахара, ванилин, 85 грамм сгущёнки, одну треть чайной ложки гашёной соды, 2 яйца, 1 столовую ложку алкоголя (виски, ром), изюм или курагу. 1. Мягкое масло растереть с сахаром, добавить сгущёнку, яйца, ванилин, соду и всё тщательно перемешать. 2. Добавить муку и алкоголь. 3. Распарить сухофрукты. Можно взять и изюм и курагу, можно что-то одно. 4. Порезать курагу на кусочки и добавить в тесто. Тесто получается не крутое, мягкой консистенции. 5. Выложить ложкой в смазанную и посыпанную сухариками форму. 6. Выпекать при температуре 180 градусов один час. Проверить зубочисткой готовность. 7. Сверху кекс можно украсить глазурью. Кекс получается нежным и вкусным.
БільшеІнгридієнти: 1. Чорний шоколад (56 % какао, але можна брати і більше) - 80 г. 2. Вершкове масло - 50 г. 3. Яйця - 2 шт. 4. Сахар - 40 г. 5. Мука - 30 г. Приготування: 1. Ростопити на водяній бані 80 г шоколада і 50 г масла 2. 2 яйця розмішати з 40 г сахара 3. Добавить ростоплений шоколад 4. Всипати 30 г муки та ретельно перемішати 5. Форми для випікання змазати маслом або посипати мукою або какао, розлити приготовлену суміш у формочки 6. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку та випікати при такій же температурі 7 хв. ( але в залежності від Вашої духовки та від вмісту у формах суміші випікання може бути від 5 до 10 хв.) 7. Потім притиснувши тарілку до формочки переверніть щоб фондан залишився на тарілкі 8. Їсти бажано коли ще тепле, проткнувши фондан, шоколадний вміст з нього витече, тому Ви зможете насолодитись ніжним та приємним шоколадним смаком.
БільшеИнгредиенты – Для сливочного желе: сливки 20% 400 мл желатин 1 ст.л. сахар 70 г молоко 100 мл Для клубничного желе: клубника 200 г сахар 50 г желатин 2 ч.л. клубника для украшения 6 шт Рецепт: 1. Желатин залить 4 ст.л. холодной воды и оставить на 5 минут. 2. Сливки и молоко влить в небольшую кастрюлю, добавить сахар. Поставить кастрюлю на огонь и довести до кипения, постоянно помешивая. Снять с огня. 3. Влить смесь в миску с желатином и размешать до полного его растворения. Разлить смесь в 6 бокалов. Дать остыть до комнатной температуры и отправить в холодильник на 2-3 часа. 4. Приготовить клубничное желе. Желатин залить 2 ст.л. воды и дать набухнуть в течение 5-7 минут. 5. Клубнику положить в кастрюлю, добавить сахар и 3 ст.л. воды. Варить, помешивая, до растворения сахара. Пюрировать ягоды с помощью блендера. Влить горячее пюре в миску с желатином и размешать до полного растворения. Дать остыть до комнатной температуры. 6. Вылить клубничную массу поверх застывшей панна котты и поставить в холодильник до полного застывания. Подавать, украсив свежей клубникой.
БільшеИНГРЕДИЕНТЫ: Творог 5% — 1 кг Манная крупа — 4 ст. л. Сахар — 6 ст. л. Яйца — 4 шт. Изюм — 3 ст. л. Яблоки — 2 шт. Сливочное масло — 100 г Молоко — 1 стакан СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ: В перетертый сыр постепенно добавляем сахар, яичные желтки, распаренную в молоке манную крупу и ванилин. Полученную смесь соединяем со взбитыми в крутую пену белками и аккуратно перемешиваем. В готовое тесто добавляем распаренный и обвалянный в манке изюм. Форму для приготовления запеканки смазываем сливочным маслом и посыпаем панировочными сухарями. Выкладываем тесто. Поверхность запеканки заливаем заливкой из сметаны, сахара и 1 яйца. Выпекаем в духовке, разогретой до 180°С в течение 35-40 минут. Подавать охлажденным. Приятного аппетита
БільшеДля начинки я беру черную смородину. А отличным дополнением для смягчения кислого вкуса ягод нам послужит сладкая творожная масса. Тесто у этого пирога получается очень нежным и просто не замечаешь, как быстро все съедается. Ингредиенты: Тесто: мука – 8 ст.ложек; яйцо – 1 шт.; масло сливочное – 150 гр.; сахар – 3ст.ложки; разрыхлитель для теста – 1 ч.ложка. Начинка: творожная масса сладкая – 300 гр.; сметана – 1,5 ст.ложки; яйцо – 1 шт.; клубника и Приготовление: 1. Сливочное масло предварительно замораживаем. Затем его нужно натереть на крупной терке. Добавляем яйцо и сахар. 2. С помощью блендера или миксера тщательно перемешиваем описанные выше ингредиенты до получения однородной массы. 3. Затем аккуратно вводим муку и разрыхлитель. Замешиваем тесто, оно должно получиться достаточно крутое, чтобы его можно было раскатать. Заворачиваем тесто в пищевую пленку и убираем в холодильник на полчаса (в принципе, этот этап желателен, но не обязателен. Когда я готовила свой пирог, времени на холодильник у меня просто не было, но тем не менее вкус получился все равно потрясающим). 4. Делаем крем: яйцо, сметану и творожную массу взбиваем миксером до образования однородной текстуры. 5. Форму для выпечки смазываем маслом либо застилаем пергаментной бумагой. У меня форма стеклянная, в общем-то, к ней не сильно пристает выпечка, но ведь с бумагой гораздо проще вытащить пирог и, самое главное, не надо тратить время на мытье посуды! 6. Тесто раскатываем и кладем в форму. И сейчас необходимо образовать бортики по краям пирога, чтобы начинка не растекалась. 7. Выкладываем сверху творожный крем, равномерно распределяем его по поверхности пирога. 8. На крем красиво укладываем ягоды: клубнику и смородину. 9. Выпекаем в духовке 40 минут при температуре 160-170 градусов. Дать пирогу остыть и все десерт готов!
БільшеИнгредиенты : 100 грамм теплой воды, пол чайной ложки сухих дрожжей , 1 ч.ложка сахара, 1ч. ложка соли, 1 яйцо, 2 ст.ложки растительного масла, 2 стакана муки. Отставить на 30 мин тесто если есть время, если нету можно сразу раскатывать тесто тонко. Вырезала форму по тарелке. Начинка любая. Ставим в духовку на 200 выпекать максимум 20 мин, смотрим по дну теста оно должно быть румяное )
БільшеИнгредиенты: Сахар (2 стакана) Вода (2 стакана) Сок лимонный (1 столовая ложка) Молоко сухое (1 стакан) Мука пшеничная (¼ стакана) Молоко (⅓ стакана) Сода (¼ чайной ложки) Сливочное масло (3 столовые ложки) Розовая вода (при наличии) по вкусу Кардамон по вкусу Растительное масло по вкусу 1. Для приготовления сиропа смешать сахар, воду и свежевыжатый лимонный сок, довести сироп до кипения при постоянном помешивании, кипятить 5 минут, затем снять с огня и отставить в сторону. Добавляем розовую воду и кардамон в конце готовности сиропа. 2. Ставим греться масло для жарки, как на пончики, но на очень маленький огонь. Пока масло нагревается, начинаем делать тесто. 3. В миске смешать сухое молоко и пшеничную муку, соду, добавить 3 столовые ложки мягкого теплого сливочного масла, размешать и начать замешивать тесто, медленно вливая теплое молоко. Перемешать до однородной массы. 4. Смазать руки растительным маслом и скатать из теста шарики размером с грецкий орех. Это нужно сделать как можно быстрее, так как тесто быстро подсыхает, и тогда скатывать шарики значительно труднее. Но даже, если тесто подсохло, в него можно добавить чуть-чуть теплого молока и замесить заново. Между ладонями начинаем плотно катать шарик, затем убыстряя движения, но ослабляя давление на шарик катаем его до состояния абсолютно гладкого и ровного шарика, если все сделали правильно шарик должен получится без трещинок(!!!) — это очень важно. В противном случае ваш гулаб джамун начнет разваливаться при жарке. 5. Готовые шарики опускаем в нагретое масло — они должны на 1,5–2 минуты погрузиться на дно и только потом всплыть, переворачиваем их на дне, чтобы не прилипли и жарим их 15–20 минут. Вот тут и есть сложность, сделать огонь маленьким, чтобы шарики не стали «неграми» через 5 минут. Масло нельзя нагревать на сильном огне, а потом уменьшать, сразу его на маленьком начинайте нагревать. И не нужно жарить сразу очень много шариков, так в процессе их раздувает примерно еще на половину их размера, а то и больше. Так что обязательно учтите этот момент! 6. Готовые гулабы достаньте и выложите на салфетку, надавите на него ложкой, если он распрямился и стал опять, как мячик, значит, он готов. Сразу же его кладете в горячий сироп, предварительно хорошо обсушив салфеткой (лишнее масло нам не нужно!). 7. Гулабы должны лежать в сиропе от 30 минут до 2 дней. Подавать теплыми и в сиропе, в котором они лежат. Готовые гулаб джамуны хранят в сиропе. При комнатной температуре они стоят 2–3 дня, в холодильнике же сохраняются до 2-ух недель. Мне больше понравился вкус готовых гулабов, только после того, как они сутки постояли в сиропе. Хотя и через 30 минут они тоже хороши. Приятного аппетита!
БільшеІнгредієнти:: 0,5 кг сиру 3 яйця 50 г (3 ст.л.) манної крупи 100 г цукру дрібка солі 50 мл молока 50 г вершкового масла родзинки, курага, вишня та ін. за смаком Приготування Сир перетріть блендером або через сито чи на м’ясорубці. Додайте цукор і добре вимішайте.. По черзі, перемішуючи (або збиваючи блендером) додайте до сиру яйця, м’яке масло та молоко. Додайте манку, перемішайте, після чого залиште масу на півгодини, щоб манка набрала вологи. Додайте сухофрукти, фрукти чи ще щось, що Вам смакує. Змастіть форму маслом, обсипте борошном або манкою і викладіть туди сирну масу. Випікайте при температурі 180 градусів до готовності (перевіряйте зубочисткою) приблизно 40-50 хв. Якщо верх почне припікатися, а середина ще не готова, прикрийте запіканку пергаментом чи фольгою. Щоб низ запіканки не пригорав, можна під низ поставити форму з водою. Візьмість до уваги, що чим більше ви дасте цукру, тим темнішою в результаті вийде запіканка. Не буду приховувати, я люблю солодке. І ще дуже люблю скоринку на цій запіканці ))). Смачного!
БільшеБаноффи пай – это классический пирог английской кухни. Его название – это сочетание двух слов – банан и тоффи (banana and toffee=Banoffee), pia – в переводе с английского языка означает «пирог». Ингредиенты: Мука пшеничная – 250 г Сахарная пудра – 75 г (50 – в песочное тесто, 25 – в сливки) Соль мелкокристаллическая – 1 щепотка Масло сливочное – 125 г Яйцо куриное – 1 шт Яичный желток – 1 шт Бананы – 5 шт Сгущенное молоко – 1 банка Сливки (35%) – 450 мл Кофе молотый – 1 ст.л. Способ приготовления: 1. Приготовим песочное тесто – основу пирога! Все ингредиенты для теста должны быть очень холодными!!! Это залог хорошего песочного теста! 2. Муку соединяем с солью и сахарной пудрой, хорошо перемешиваем венчиком! Добавляем порезанное на кусочки холодное сливочное масло и очень быстро перетираем руками до получения масляной крошки! Можно это делать в кухонной машине на режиме ПУЛЬС! Стараемся не перегреть массу руками, потому как основа получится очень твердой и не рассыпчатой! 3. Добавляем яйцо и яичный желток. Еще раз напоминаю, что они должны быть из холодильника и очень холодными!!! 4. Замешиваем тесто, собирая его в колобок! Долго месить его не нужно, опять же во избежание перегрева от тепла рук!!! Заворачиваем тесто в пищевую пленку и убираем в холодильник на 1 час! 5. Вынимаем тесто из холодильника и раскатываем его между двух листов пергамента до 3-4 см толщиной! Выкладываем в сухую форму диаметром 26 см (не смазываем!!!) для тарта (пирога), убираем лишнее с боков и снова убираем в холодильник на 25 минут!Включаем духовку на 180 градусов. Достаем из холодильника нашу песочную основу, накрываем ее мятым пергаментом и заполняем фасолью, горохом или рисом, чтобы при выпекании основа не подымалась и оставалась ровненькой! Отправляем в духовку на 15 минут! Убираем груз и снова возвращаем в духовку на 15 минут, чтобы «корзинка» как следует подрумянилась! Готовую основу полностью остужаем! 6. Для начинки подготовим бананы и вареное сгущенное молоко! Бананы очищаем и нарезаем вдоль пополам! 7. В остывшую песочную основу выкладываем ложкой сгущенное молоко и равномерно распределяем по всей площади. 8. Выкладываем бананы. Они все должны поместиться в серединку нашего пирога! 9. Взбиваем холодные сливки с оставшейся сахарной пудрой до устойчивых пик! Стараемся сливки не перебить, чтобы они не расслоились! Наполняем или кондитерский мешок с круглой насадкой. 10. Отсаживаем поверх бананов «облачко» из взбитых сливок! Можно и просто ложкой распределить их фигурно по поверхности бананов! 11. Перед подачей рекомендую посыпать пирог молотым кофе! Именно он придаст тот неповторимый аромат и правильный вид класическому Баноффи пай!
БільшеИнгредиенты: 1 ст. сахарной пудры 2 яйца 1 ст. тертой на мелкой терке моркови 1ст. грецких орехов 0,5 ч.л. соды, гашенной уксусом 1 ст. муки Приготовление: Сахарную пудру взбить с яйцами миксером Добавить морковь, рубленные орехи, соду, муку – перемешать Выложить тесто в смазанную маслом сковороду, запекать духовке 25-30 мин Готовый пирог посыпать сахарной пудрой.
БільшеИнгредиенты – Для теста: 3 яйца 200 мл молока 4,5 ст.муки высшего сорта 200 г сахара 150 г сливочного масла 40 г сырых дрожжей или пакетик (11 г) сухих от 60 до 100 г изюма – по вкусу щепотка соли ванилин или ванильный сахар Для глазури: 1 яйцо 100 г сахарной пудры посыпка для куличей Приготовление: 1. Замачиваем в горячей воде изюм. Промываем изюм, убираем веточки и мусор. 2. Чуть нагреваем молоко и заливаем им дрожжи. Взвешиваем 200 г сахара и насыпаем немного, буквально пару столовых ложек. Хорошо перемешиваем и убираем в теплое место минут на 20. 3. Когда появятся пузырьки – опара готова. Взбиваем 3 яичных белка с половиной оставшегося сахара в густую пену и добавляем к дрожжевой опаре. Туда же аккуратно всыпаем стакан просеянной муки и хорошо перемешиваем. Отправляем для расстойки минут на 20, если это сухие дрожжи, и на час, если дрожжи сырые. 4. Добавляем еще стакан муки и продолжаем вымешивать тесто. 5. Смешиваем масло с яичными желтками и оставшимся сахаром. 6. Добавляем в тесто яйца с сахаром и маслом, соль и ванилин. Теперь просеиваем оставшуюся муку. Ее может потребоваться больше или меньше. Для кулича нужно замесить эластичное, не липнущее к рукам тесто. К тесту добавляем промытый и просушенный изюм, вымешиваем еще минут 15. 7. Чашу мультиварки смазываем растительным маслом и выкладываем в нее тесто. Ставим в режим подогрева, пусть стоит, пока не поднимется. 8. Теперь выбираем режим "Выпечка". По умолчанию он стоит на 45 минут. При помощи прихваток достаньте чашу и выложите кулич на плоскую тарелку. 9. Приготовьте глазурь, взбив один белок с сахарной пудрой добела. При помощи ложки или лопаточки начинайте обмазывать кулич глазурью.
Більше1) Наполеон Для теста: Маргарин — ¾ пачки для пышной выпечки Яйцо — 1 шт Молоко 3,2% жирности — 1 стакан Сахар — 1 ст.л. Сода, гашеная уксусом — 0,5 ч.л. Мука — 500г Мука для обработки теста — 300г Для заварного крема: Яичные желтки — 6 шт Сахар — 450-500г Сливочное масло — 300г Молоко 3,2% жирности — 3 л. Картофельный крохмал — 5 ст.л. Ванильный сахар — 2 пакетика СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ Сначала готовим заварной крем. Желтки взбиваем с сахаром до крутой пены. Кипятим 2,5 л молока. Тонкой стуйкой вливаем взбитые желтки, постоянно помешивая. В холодном молоке разводим крохмал. Как только яично-молочная смесь закипит, вливаем туда разведенный крахмал. Постоянно помешивая, доводим крем до загустения и отставляем, чтобы он остывал. Когда крем остынет до температуры 30С, постепенно добавляем в него сливочное масло комнатной температуры, нарезанное небольшими кусочками. Еще раз перемешиваем. Подсказка: крем должен быть комнатной температуры, так коржи быстрее пропитаются. Готовим тесто. Для этого маргарин разогреваем в духовке до полужидкого состояния в течение 1-2 минут. Даем остыть до комнатной температуры. Подсказка: крем должен быть комнатной температуры, так коржи быстрее пропитаются. Яйца растираем с сахаром, добавляем туда маргарин, молоко, гашенную уксусом соду, потом просеиваем в яично-молочную смесь муку. Замешиваем некрутое тесто. Делим тесто на две части. Одну половину оставляем на столе, другую кладем в стеклянную миску, чтобы оно не обветрилось. Каждую половинку теста скатываем колбаской (диаметром 3-4 см), складываем в виде подковы несколько раз и делим на 16 частей. Из всего объема теста должно получится 32 коржа. Раскатываем корж не менее 30 см, чем больше получится корж, тем лучше. Все коржи раскатываем таким же способом. Духовку разогреваем до 200С, нагреваем противень. Раскатанный корж укладываем на горячий противень и отправляем в духовку на 2-3 минуты. Готовые коржи выкладываем один на один. СБОРКА ТОРТА Откладываем два коржа и ломаем их руками либо при помощи скалки, они пригодятся для украшения готового торта. Выкладываем первый корж на блюдо и смазываем кремом, особое внимание уделяя краям, их нужно обильно смазывать, чтобы они не остались сухими. Сверху выкладываем все остальные коржи, смазывая их кремом. Торт покрываем кремом по бокам и обсыпаем крошкой от двух отложенных заранее коржей. Даем готовому торту настояться 2-3 часа. За это время коржи станут нежными на вкус.
Більше