Справжній сир чи сирний продукт: як не помилитись у виборі
Різноманіття сирів на прилавках магазинів вражає. Справжній сир і сирний виріб - це не одне і теж. За ціною теж не можливо оприділити справжність продукту.
З чого виготовляють справжній сир
Для виготовлення правдивого сиру використовують молоко корів, кіз та овець. Сири відрізняються щей способами оброблення та додаванням цвілі, бактерій та ферментів.
Від молока залежить і смак сиру, а також від часу витримки і регіону виготовлення.
Будь-який сир виготовляється на основі таких інгредієнтів:
- молоко;
- сіль;
- сичужний фермент;
- бактерії.
Справжній сир має велику користь для здоров'я та насичений здоровими жирами, білками та вітамінами групи B. Також збагачений різноманітними мінералами, а саме: цинком, магнієм, фосфором калієм, кальцієм та селенієм.
Натомість, сирний продукт виготовляють із дешевих компонентів та ще й часто з неякісних. Тому ніякої користі для організму він немає.
Як зрозуміти, чи вибраний продукт є справжнім сиром, чи все-таки ні
Насправді, деякі сорти справжнього сиру коштують дуже дорого. Така ціна спричинена тим, що на його виготовлення використовують якісні та натуральні продукти.
Щоб відрізнити сирний продукт від справжнього сиру, існує кілька правил:
- сирний продукт завжди є набагато дешевший від справжнього сиру;
- слід уважно читати, що написано на етикетці;
- потрібно звернути увагу на перелік інгредієнтів, він повинен бути невеликим;
- натомість, в описах сирних продуктів часто є консерванти, рослинні олії, емульгатори, цукор, тощо.
Також у сирних продуктах є наявність замінника молочного жиру.