Редис - корисний овоч, але не для всіх
Стало відомо про можливі небезпеки для здоров'я які містяться у цьому овочі. Для тих, хто стежить за фігурою та здоров'ям, редис є корисний. Однак, людям із деякими захворюваннями не варто вживати цей продукт.
Про це розповіли дієтологи, як інформує Ukr.Media.
Редис не слід вживати людям, які хворіють на захворювання кишково-шлункового тракту, особливо в період загострення хвороби:
- гастродуоденіт;
- гастрит;
- виразкова хвороба шлунку та дванадцятипалої кишки;
- панкреатит;
- синдром подразненого кишківника;
- хвороба Крона, тощо.
Як пояснили фахівці, у редисі міститься велика кількість харчових волокон целюлози та пектинів, які можуть спровокувати підвищене газоутворення, порушення випорожнення, метеоризм, посилювати перебіг запальних процесів кишково-шлункового тракту.
Також у цьому овочі містяться сполуки глюкозинолати, які під час жування розкладаються на ізотіоціанати, а ті в свою чергу викликають подразнення слизової оболонки шлунково-кишкового тракту та спричиняють нудоту, блювоту, діарею та болі в животі.
Наступною причиною, щоб не вживати редис є те, що у ньому великий вміст летких олій, які спричиняють гіперсекрецією шлункового соку та соляної кислоти, що погіршує стан виразкової хвороби шлунку.