• Головна
  • Редис - корисний овоч, але не для всіх
11:00, 12 травня 2023 р.
Надійне джерело

Редис - корисний овоч, але не для всіх

Редис - корисний овоч, але не для всіх

Стало відомо про можливі небезпеки для здоров'я які містяться у цьому овочі. Для тих, хто стежить за фігурою та здоров'ям, редис є корисний. Однак, людям із деякими захворюваннями не варто вживати цей продукт.

Про це розповіли дієтологи, як інформує Ukr.Media.

Редис не слід вживати людям, які хворіють на захворювання кишково-шлункового тракту, особливо в період загострення хвороби:

  • гастродуоденіт;
  • гастрит;
  • виразкова хвороба шлунку та дванадцятипалої кишки;
  • панкреатит;
  • синдром подразненого кишківника;
  • хвороба Крона, тощо.

Як пояснили фахівці, у редисі міститься велика кількість харчових волокон целюлози та пектинів, які можуть спровокувати підвищене газоутворення, порушення випорожнення, метеоризм, посилювати перебіг запальних процесів кишково-шлункового тракту.

Також у цьому овочі містяться сполуки глюкозинолати, які під час жування розкладаються на ізотіоціанати, а ті в свою чергу викликають подразнення слизової оболонки шлунково-кишкового тракту та спричиняють нудоту, блювоту, діарею та болі в животі.

Наступною причиною, щоб не вживати редис є те, що у ньому великий вміст летких олій, які спричиняють гіперсекрецією шлункового соку та соляної кислоти, що погіршує стан виразкової хвороби шлунку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#редис #користь #шкідливий
Оголошення
live comments feed...