• Головна
  • Якісне сало: як вибрати улюблений продукт за допомогою сірника
08:00, 24 травня 2023 р.
Надійне джерело

Якісне сало: як вибрати улюблений продукт за допомогою сірника

Якісне сало: як вибрати улюблений продукт за допомогою сірника

Усі знають, що сало асоціюється з українцями. І справді, ми можемо приготувати сало за різними рецептами. Але перед тим, як розпочати приготування улюбленого продукту, треба його правильно вибрати. От і розберемося у цьому зі Smachno.

Існує декілька критеріїв при виборі сала.

Колір

Білий колір продукту з легким рожевим відтінком вказує на те, що воно свіже та якісне. Якщо сало має жовтий чи сірий відтінок - то воно вже залежане та старе.

Шкірка

Якщо сало має товсту шкірку - краще його не купувати. Товщина шкірки вказує на вік поросяти. Чим вона товстіша - тим старша була тваринка і тим жорсткіше сало.

Ніжне сало повинно мати товщину шкірки від 3 до 5 мм. А найсмачніше воно буде у молодої свинки. Також шкірка має бути добре висмалена без щетинки.

Аромат

Сало не повинно мати жодного неприємного запаху, такого, який у народі називають “запах кнура”. Цього запаху позбутися неможливо.

Сало високої якості має солодкувато-молочний аромат. Потрібно доторкнутися до нього. Продукт ні в якому разі не має бути липким - а вологим і жирним.

Якщо на дотик сало жорстке та з прожилками, то воно старе. Свіжий продукт від контакту з пальцями та їхнього тепла обов'язково буде топитися.

Свіжість

Для того, щоб зрозуміти чи сало є свіжим, його потрібно проткнути сірником. Старе Сало проткнути важко, бо воно гумове. А якщо сірник входить легко - то сало свіже.

Щоб зрозуміти, що сало гарне та ніжне, треба провести по шматочку тильною стороною нігтя. Якщо воно жорстке, то знімається мало жиру, а якщо гарне та ніжне - то знімається багато жиру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сало #вибрате #свіже
Оголошення
live comments feed...