Особливі деруни: які спеції зроблять їх смачнішими
Фото: Freepik
Деруни - популярна і проста в приготуванні страва. Їх можна приготувати швидко, а продукти, необхідні для дерунів, практично завжди під рукою. Страву під силу приготувати навіть недосвідченій господині, до того ж її сміливо можна віднести до розряду бюджетних.
Господині, які часто готують деруни, вважають, що додавання спецій у цю страву зовсім не покращує її, а навпаки, приглушує смак основних інгредієнтів - картоплі та цибулі. І все ж іноді варто спробувати злегка видозмінити рецепт - можливо, саме такий варіант виявиться ідеальним для конкретної господині.
Які спеції можна додати в деруни, щоб не зіпсувати улюблену страву
Куркума
У куркумі багато корисних речовин, і якщо додати невелику кількість цієї прянощі до картопляно-цибулевої суміші, її смак стане незвичним і приємним. Крім того, деруни під час приготування набудуть красивого жовто-коричневого відтінку.
Зіра
Цю спецію можна додати в деруни, якщо хочеться надати страві трохи східного відтінку. Додавати зіру потрібно акуратно - у зовсім невеликій кількості, бажано використовувати пряність дрібного помелу.
Асафетида
Шанувальники ЗСЖ уже давно гідно оцінили користь цієї прянощі. Додати її можна, але зовсім небагато - смак у асафетиди специфічний.
Чорний мелений перець
Цю спецію незвичною для української кухні не назвеш, але далеко не всі господині додають її в деруни. А спробувати варто - звична пряність додасть страві легкої пікантності та зробить її оригінальнішою.