Здорове харчування: на які 5 продуктів треба звернути особливу увагу
Однією з головних запорук хорошого самопочуття є правильний раціон харчування.
І якщо серед усіх продуктів виділити ті, у яких сконцентровано чи не найбільше користі для людського організму, то це без сумніву, будуть ягоди, вівсянка, яйця, оливкова олія та авокадо. Фахівці рекомендують вживати ці суперфуди навіть щодня, щоб завжди почуватись здоровим.
Вівсянка
Завдяки високому вмісту клітковини та приємному смаку, вівсянку часто обирають для сніданку люди, які дбають про своє здоров’я. Тому, якщо ви бажаєте збільшити щоденне споживання вже згаданого надкорисного мікроелементу, замініть ранкові пластівці на вівсянку, додайте вівсяне борошно у випічку та поєднуйте його з іншими суперпродуктами під час щоденних трапез.
Авокадо
Авокадо не просто так здобуло свою шалену популярність. Прихильники здорового способу життя оцінили його цінний вміст: значну кількість калію, фолатів, вітаміну К і вітаміну Е, а також близько 13 грамів клітковини на 200 грамів продукту. Завдяки цьому авокадо позитивно впливає на здоров'ю кишечника, покращує рівень холестерину в крові й знижує рівень жиру в організмі.
Яйця
Яйця є джерелом білка і вважаються повноцінним білком, оскільки містять всі незамінні амінокислоти. Тут також присутній лютеїн, який корисний для здоров'я очей, холін, який входить до складу ацетилхоліна (нейромедіатора, що бере участь у регулюванні серцебиття) та який необхідний для утворення жирів, що підтримують клітинну мембрану.
Оливкова олія
Попри відсутність білків і вуглеводів, цей вид олії потішить ненасиченими жирами. Ці речовини можуть зменшити запалення в організмі та позитивно впливають на гени, пов'язані з раком. В оливковій олії є фенольні сполуки, які виступають потужним антиоксидантом та позитивно впливають на здоров'я артерій, а також володіють протизапальними та антимікробними властивостями.
Ягоди
Наповніть свій раціон чорницею, малиною та ожиною. Це не тільки смачно, але й дуже корисно: у ягодах міститься чимало клітковини й антиоксидантів. А ще вони низькокалорійні.