Як визначити, чи оброблена черешня хімікатами: про це дізнатися дуже легко
Черешню люблять дорослі і діти, та чекають цього сезону з нетерпінням. Ця ягода окрім того, що смачна, ще й дуже корисна, але тільки та, яка є свіжою та вирощеною без хімії.
Отже, на що потрібно звертати увагу при виборі черешні.
Яка черешня найсмачніша
Найкращий смак буде мати свіжа і натуральная ягода. Для правильного вибору, потрібно врахувати кілька моментів.
Шкірка
Ягода повинна блищати і не мати пошкоджень. Якщо є підгнилі ділянки, то така ягода зірвана давніше та не є свіжою. Також, якщо шкірка є тьмяною та м'якою, то черешня переспіла.
Запах
Свіжа черешня має приємний аромат. Запах бродіння чи гнилі вказує на те, що вона почала псуватися.
Плодоніжка
Чим зеленіший хвостик черешні, тим вона свіжіша, а якщо він засох - то черешня зірвана давно. Ягода без плодоніжки може набратися мікробів у місті відриву та зашкодти здоровʼю.
Улоговинка
Біля плодоніжки на місці, де прикріплюється плодоніжка є улоговинка. Потрібно перевірити, чи немає там білого нальоту. Такий наліт означає, що черешня недавно була оброблена отрутохімікатами.
Якщо таку ягоду з'їсти, то може з'явитися неприємне пощипування в роті. А це означає, що вона оброблена, та нею можна отруїтися.
Черешня містить багато вітамінів, які підтримують імунітет. Крім цього, вона є низькокалорійною.