Три продукти, які не можна розігрівати: дієтолог попереджає
Австралійська дієтологиня Кім Лінсдей вважає, що є три продукти харчування, які не можна повторно розігрівати. Вона впевнена, що розігрів може призвести до появи хвороботворних бактерій.
Три продукти, які розігрівати не можна
Рис
Іноді недоварені рисові зерна можуть містити Bacillus cereus - бактерію, яка викликає харчове отруєння. Після закінчення приготування, потрібно остудити страву з рису не більше години, а потім прибрати в холодильник. Повторно вживати страву можна не пізніше ніж через добу. Розігріваючи рис більш ніж через добу, ви сильно ризикуєте.
Картопля
Clostridium botulinum - бактерія, що викликає смертельно небезпечне захворювання під назвою ботулізм. Вона може з'явитися в картоплі, якщо зберігати її за кімнатної температури більше ніж дві години. У повторно розігрітій картоплі бактерії розмножуються швидше. Тому страви з картоплі краще з'їдати одразу, довго не зберігати і не розігрівати. Також Лінсдей зазначила, що небажано запікати картоплю у фользі, оскільки небезпечні бактерії потрапляють в овоч із ґрунту, а під впливом пари вони швидко розмножуються.
Яйця
Відомо, що неправильно приготовані яйця нерідко стають причиною харчового отруєння. Причиною стають бактерії сальмонели. Після приготування яйця можна розігріти тільки один раз. Кожен наступний розігрів підвищує ризик харчового отруєння. Якщо ви розігріваєте страви з яєць, необхідно стежити, щоб температура під час розігрівання була не менше 75 градусів.